Andreas Mikkelsen vant Rally Sørland

mikkelsen-malgang_550.jpgAndreas Mikkelsen og hans kartleser Ola Fløene vant helgens fjerde NM-runde i rally, Rally Sørland. Med sin Subaru Impreza tok de en overraskende seier på de raske grusveiene på Sørlandet.

Andreas Mikkelsen fra NAF Motorsport Asker & Bærum ledet Rally Sørland helt fra andre fartsetappe på fredag kveld. Til slutt var han 23,3 sekunder foran Martin Stenshorne fra NMK Modum & Sigdal i mål. Stenshorne kjører en Mitsubishi Lancer.

-Dette hadde jeg aldri trodd på forhånd. Det skal egentlig ikke la seg gjøre å totalvinne her med en Subaru Cup-bil. Men nå har vi bevist det motsatte og det er bare helt fantastisk, sa Andreas Mikkelsen etter løpet. Hans bil er ikke en optimal gruppe N-bil, og langt fra en WRC-bil, men andre hadde han ful kontroll. Ikke rart han strålte om kapp med sola i Mandal sentrum.

-Det har vært et veldig bra løp for oss hele veien. I går kjørte vi det remmer og tøy holdt, men i dag har vi hatt en veldig god følelse, og egentlig kontrollert det hele, sa Mikkelsen videre. Med seieren i Rally Sørland tok over NM-ledelsen i gruppe N, klassen for moderat trimmede firehjulsdrevne biler.

Mikkelsen står med 83 poeng i NM-sammendraget etter at fire av sju runder er unnagjort. Martin Stenshorne følger på andreplass med 76. Eyvind Brynildsen, fra KNA Indre Ytre Østfold, som ledet foran Rally Sørland, falt ned til 3.plass med sine 75 poeng. Brynildsen endte på 4.plass i gruppe N i dag.

WRC
I WRC-klassen ble det seier til Mads Østberg og kartleser Ole Kristian Unnerud fra NAF Motorsport Asker & Bærum. De gjorde en stor feil i går da de sjekket fem minutter for tidlig inn på en tidskontroll, og fikk fem minutters tidstillegg. Da hjalp det ikke at de vant samtlige ni fartsetapper i løpet med sin Subaru Impreza WRC. De kunne ikke kjempe om seieren totalt, men de avanserte kraftig og endte på en 3.plass bak Mikkelsen og Stenshorne. Etter fredagens fire etapper lå de helt nede på 30.plass.

Andreplassen i WRC-klassen tok Christian August Selmer fra KNA Oslo med sin Ford Focus WRC. Populær tredjeplass ble det til hjemmefavoritten Svein Frustøl fra KAK, også han med Ford Focus.

I NM-sammendraget har Mads Østberg 90 poeng, mens Christian A. Selmer på andreplass har 76.

2WD
I klassen for de tohjulsdrevne bilene tok Peder Økseter fra NAF Sør-Østerdal sin fjerde strake NM-seier. Han har dermed kjørt inn maksimale 120 NM-poeng med sin Ford Fiesta ST så langt i år.

Svenske Patrik Johansson endte på andreplass i denne klassen, men han teller ikke med i NM. Nest best av de norske ble Arne Martin Lundhaug fra KNA Kongsvinger med sin Ford Fiesta ST.

Nest best av de norske ble Petter Rolfsen fra NMK Modum & Sigdal med sin Ford Fiesta. Han ligger også på en 2. plass sammenlagt i NM. Petter Fausko fra NAF Motorsport Asker & Bærum ble tredjemann i sin Renault Clio Super 1600, og samme plassering har han i NM.

Rally Sørland ble gjennomført på en perfekt måte med Kristiansand Automobilklubb (KAK). Løpet var årets første NM-runde på grus. Neste NM-runde er Aurskog Høland Rally med base i Aurskog som kjøres 6. juni.

Topp 10 Rally Sørland
1.Andreas Mikkelsen/Ola Fløene, Subaru Impreza, 1t 16min 35,4sek
2. Martin Stenshorne/Ove Johnny Andersen, Mitsubishi Lancer, +23,3sek
3. Mads Østberg/Ole Kr. Unnerud, Subaru Impreza WRC, +1min 34,0sek
4. Christian A. Selmer/Nils-Henrik Holmen, Ford Focus WRC, +1.53,4
5. Kenneth Johnsrød/Miriam Walfridsson, Subaru Impreza, +2.22,1
6. Eyvind Brynildsen/Denis Giraudet, Mitsubishi Lancer, + 2.55,0
7. Svein Frustøl/Peter Steen Aamodt, Ford Focus WRC, +4.07,2
8. Thomas Kvam/Stian Johnsen, Subaru Impreza, +4.29,5
9. Pelle Erland/Frank Rue, Mitsubishi Lancer, +4.41,7
10. Robert Nygård/Thomas Skoglund, Subaru Impreza, +4.58,4

Komplette resultater

NM-STILLING (uoffisiell) etter 4 runder
Tohjulsdrevne biler inntil 2000 ccm
1. Peder Økseter NMK Elverum Ford Fiesta, 120
2. Petter Fausko NAF Msp. Asker & Bærum Renault Clio 76
3. Petter Rolfsen NMK Modum & Sigdal Ford Fiesta, 64
4. Stig Rune Skjærmoen NMK Elverum Peugeot 206 , 55
5. Kjetil Finstad NMK Elverum Peugeot 206 44
6. Vidar Furuseth NMK Gardermoen Renault Clio 40

Gruppe N 4WD over 2000 ccm
1. Andreas Mikkelsen NAF Msp. Asker & Bærum Subaru Impreza 83
2. Martin Stenshorne NMK Modum & Sigdal Mitsubishi Evo 9 76
3. Eyvind Brynildsen KNA Indre Ytre Østfold Mitsubishi Lancer 75
4. Sveinung Bieltvedt NAF Øvre Østfold Subaru Impreza 37
5. Trond G. Svenkerud NAF Hamar Subaru Impreza 31
6. Kenneth Johnsrød KNA Varna Subaru Impreza 30

Gruppe A 4WD over 2000 ccm
1. Mads Østberg NAF Msp. Asker & Bærum Subaru Impreza WRC, 90
2. Christian Selmer KNA Oslo og omegn Ford Focus WRC, 76
3. Egil Bentzen KNA Oslo og omegn Subaru Impreza WRC, 53
4. Anders Grøndal NMK Drammen Subaru Impreza WRC, 38
5. Even Moan NMK Hønefoss Skoda Octavia WRC, 33
6. Morten Østberg NAF Msp. Asker & Bærum Subaru Impreza WRC, 30