Andreplass til Martinius Stenshorne

Martinius Stenshorne (11) kjørte inn til andreplass i gokartløpet WSK Champions Cup på Adria-banen i Italia søndag.

Den ambisiøse gokartføreren fra Hokksund kjører i klassen Mini også i 2018, samme klasse han kjørte da han vant løpet Trofeo Ayrton Senna i Napoli i desember. Helgens løp på Adria-banen utenfor Venezia var årets første løp for 11-åringen, og helgen startet ikke så bra da han kjørte inn til 11. plass på kvalifiseringen av de rundt 90 deltakerne.

Det skulle imidlertid gå bedre i de innledende heatene, hvor Stenshorne tok fire heatseirer og en andreplass. Dermed ledet han sammenlagt før sin prefinale, som han også vant. Det gikk imidlertid litt raskere i den andre prefinalen, så Martinius fikk andre startposisjon i finalen.
I finalen var han raskt i ledelse, men det var jevnt mellom førerne i toppen. Martinius var også nede på en tredjeplass en stund, men i den siste svingen kom han seg på andre, like bak vinneren Andrea Antonelli fra Italia. På plassen bak Stenshorne kom Brando Badoer, sønnen til tidligere F1-fører Luca Badoer.

Martinius Stenshorne til venstre.

– Jeg er ikke helt fornøyd med andreplass. Jeg ledet løpet, og da blir det en liten nedtur å ikke vinne, sier Martinius selv.
Til tross for at det ikke ble seier fikk han en pokal som var så stor at den vekte oppsikt på Gardermoen søndag kveld.
Allerede onsdag går ferden tilbake til Italia og Adria-banen for det norske gokarttalentet. Da går årets første løp i WSK Super Master Series, som er et vintermesterskap på fire løp på henholdsvis Adria (4. februar), South Garda (4. mars), La Conca (18. mars) og Napoli (8. april). Planen for Martinius er å kjøre i klassen Mini i hvert fall frem til høsten, for muligens å prøve seg i klassen OK Junior da.