Årets siste jentesamling

I helgen ble årets siste jentesamling i regi av Norges Motorsporforbund avholdt. Som vanlig var det med flere jenter fra bilsporten.

Det var i 2022 at Norges Bilsportforbund plukket ut fire kvinnelige utøvere som skulle få være med på jentesamlingene til NMF. Nå er årets samlinger over, og vi er i gang med å planlegge neste år. Mer info om det vil komme senere.

Her er en rapport fra siste samling:

24-26 november hadde jenteprosjektet sin siste samling for 2023. Tema for samlingen var mental trening, hvor de ble bevisstgjort på en del ubevisste situasjoner man ofte kommer opp i under løp, trening og ellers i hverdagen det kan være fint å ha en forklaring på.

Fredag startet vi med løpeteknikk, for å forbygge belastningsskader på unge kropper. Disse jentene har ønske om å trene i mange år fremover, derfor er det viktig med korrekt opplæring i teknikk tidlig. Etter middag ble jentene utfordret ved å teste litt kommunikasjons evner. Ei fikk bind for øynene mens den andre fikk hendene bunnet på ryggen. Sammen skulle de sette sammen eller fargelegge julepynt, bildet taler for seg selv hvor flinke de var. Imponert!

Lørdag morgen startet med melkesyre-fest i trappene på Holmenkollen skianlegg med trener Lise Solie. Breddeansvarlig Mats Gundersen i NMF fortalte og viste jentene hvordan man sender inn varslinger om man opplever noe som ikke er greit – eller observerer noe som ikke er greit. Så hadde Monica Flogstad mental trening frem til middag. Kvelden gikk til å grave litt i sin egen sport sine regler, og lære seg å orientere og forstå reglene. Dette er en oppgave som vil bli videreutviklet og videreført til 2024 samlingene. Søndag hadde vi besøk av legenden Annie Seel som fortalte litt av sin innholdsrike karriere innenfor motorsport.

Som ansvarlig for jentegruppa er jeg utrolig stolt av hva jentene har prestert gjennom året, med den siste samlingen som kronen på verket. De støtter hverandre og gir hverandre en skulder å gråte på om det trengs, de deler erfaringer og tar godt vare på hverandre. Dette er jenter som kommer til å gjøre en forskjell for norsk motorsport!

Og til de som måtte lure – ja, undertegnede trente også i trappa da jentene hadde tur midt på dagen. Jeg ville ikke ta av deres tid med innleid trener og tok derfor turen til trappa alene utover dagen når det var tid til det. Da var det jo hyggelig at jentene kom på toppen av trappa og heiet meg opp siste draget.

Med denne samlingen er det første året mitt som ansvarlig for et jenteutøverprogram over. Det har vært en glede å ha denne gjengen med seg på to korte dags samlinger, på toppe av Nord-Europa og i trappene i Holmenkollen. Fremover nå heter dette prosjektet SparXX Academy og det åpnes straks for søknader til 2024 sesongen. Følg med på www.nmfsport.no

Hilsen

Anette Fjeld