Aurskog Høland Rally på lørdag

Rallysporten, som annen idrett, er preget av pandemien og dermed avlysninger og utsettelser. På lørdag er det endelig klart for NM-runde igjen når Aurskog Høland Rally arrangeres i området rundt Bjørkelangen.

 

Lørdagens løp er det andre så langt i årets mesterskap. I utgangspunktet skulle Aurskog Høland Rally vært årets femte NM-runde, men så langt er det kun KNA Rally Finnskog som har latt seg gjennomføre. At hele 110 deltagere stiller til start på lørdag er et tydelig tegn på at rallymiljøet er preget av få tilbud for tiden.Aurskog Høland Rally kjøres på grusveier i området rundt Bjørkelangen, og deltagerne skal gjennom åtte fartsetapper. Det er i år 30 år siden første gang løpet ble kjørt i 1991, men dessverre kan ikke arrangøren, NMK Aurskog-Høland lage noen stor markering rundt dette. På grunn av Korona-situasjonen oppfordres publikum til å holde seg borte fra etappene denne gangen.

 

 

I klassen for de internasjonale firehjulsdrevne bilene er Marius Aasen fra Asker & Bærum Motorsport som leder årets mesterskap etter seier i første runde. Han kjører en Skoda Fabia R5 og har kona Marlene Engan Aasen som kartleser. Det var et uhyre jevnt og spennende oppgjør mellom Aasen og Frank Tore Larsen fra NMK Modum & Sigdal i KNA Rally Finnskog. Kun 1,2 sekund skilte de to i mål.

Dermed er det nettopp Frank Tore Larsen som ligger på en andreplass i mesterskapet med sin VW Polo R5. Han stiller med Morten Erik Abrahamsen fra NMK Larvik i kartleserstolen på lørdag. Larsen vant Aurskog Høland Rally i fjor.

 

På en tredjeplass i mesterskapet ligger veteranen Henning Solberg fra KNA Indre Ytre Østfold. Han kjørte en Ford Fiesta R5 i KNA Rally Finnskog med kona Maud Solberg som kartleser. Men de er ikke ventet på startstreken på lørdag.

Regjerende norgesmester Anders Grøndal fra Asker & Bærum Motorsport, ligger på en 4. plass med sin Ford Fiesta R5 sammen med kartleser Marius Fuglerud. Grøndal kjører for karrierens 17. NM-gull i bilsport i år.

Lars Martin Stensbøl fra KNA Kongsvinger ligger på en femteplass i NM. Han kjører en Ford Fiesta R5 med broder Mads Ola Stensbøl som kartleser.

I den internasjonale klassen for tohjulsdrevne biler er det Steve Røkland fra KNA Kongsvinger som topper etter årets første runde. Røkland har vært med å dominere denne klassen i mange år, og han var totalt overlegen i vinterens KNA Rally Finnskog. Der endte han også på en meget strek 10. plass totalt med sin Peugeot 208 R2. Røkland har Jørgen Eriksen i kartleserstolen.
Nærmest Røkland i NM-kampen ligger Jim Roger Haugom, også han fra KNA Kongsvinger med Ford Fiesta R2.
På en tredjeplass følger Markus Bakken fra NMK Modum & Sigdal i Citroën C2 R2 Max. Markus har med seg Hedda Thorvoll Lien i kartleserstolen.

De tre beste så langt pustes i nakken av Morten Storsveen fra KNA Varna som kjører en Renault Twingo R2. Kona Merete Storsveen er den som loser Morten gjennom rallyløypa.
Et interessant innslag i denne klassen på lørdag er unge Marius Bermingrud fra KNA Eiker, godt etablert rallycrossfører. Han skal nå prøve seg i rally med en Ford Fiesta R2T og med Thea Lien i kartleserstolen.

I klassen for nasjonale biler med firehjulsdrift er det Håkon Sveen Frøslid fra NMK Fluberg som leder NM med sin Subaru Impreza. Sammen med kartleser Jørn Listerud står han med maksimale 33 poeng etter KNA Rally Finnskog.

På en andreplass ligger Thomas Kvam fra Grenlands Motorsportklubb med 24 poeng. Han kjører en Mitsubishi Lancer sammen med Stian Johnsen.

Martin Nygård fra KNA Kongsvinger ligger på en tredjeplass sammen med kartleser Tina Jeanette Olsen. De kjører en Subaru Impreza.

I nasjonal klasse for tohjulsdrevne biler er det Mats Peder Hvambsahl fra NMK Kongsberg som topper med sin Volvo og kartleser Merethe Halland. Ni poeng bak ligger Olav Fredriksen fra NMK Modum & Sigdal og kartleser Ole Thomas Westby med sin Volvo 240. Oscar Solberg fra KNA Indre Ytre Østfold ligger på en tredjeplass med Volvo 242.

Aurskog Høland Rally kan føles på fra start til mål på rallyradioen som finnes på www.rallynm.no

Live resultatservice på http://www.ahrally.no/resultater

NM-stillingene finnes her https://bilsport.no/poengstilling/

Løpets lengde: 276,6 km hvorav 97,5 km er fordelt på 8 fartsetapper.