Bilsporttalentet 2017 er tilbake!

Theodor Olsen har denne helgen gjort et oppsiktsvekkende comeback i et av de største sportsvognløpene i verden. Olsen vant Bilsporttalentet i 2017, og nå kan også du søke om plass i finalen i Bilsporttalentet 2021!

Theodor Olsen fra Moelv, som ble kjent gjennom NRK-serien «Best i mest» for snart ti år siden, var i flere år et av de største bilsporttalentene fra Norge. Etter gode resultater i gokart, Formula Basic og Radical, vant han Bilsporttalentet i 2017.

I 2017 hadde han også imponert i det amerikanske Radical-mesterskapet, og planen var at han skulle fortsette i USA i 2018 med sitt team Dawson Racing. Teamet fra Texas hadde høye ambisjoner, men kom ikke til start. I stedet satset Theodor i Europa, men etter 2018-sesongen var budsjettet tomt, og etter dette har det bare blitt enkelte innhopp for bilmekanikeren.

Mye tydet på at vi ikke skulle se mye til verken Olsen eller Dawson Racing på internasjonale racerbaner igjen, men det gjelder å ikke gi opp her i livet.

-For noen uker siden fikk jeg en telefon fra USA om at Dawson Racing endelig hadde klart å stable på plass en satsing i LMP3-klassen i IMSA-mesterskapet, og de ønsket at jeg skulle kjøre bilen i 6-timersløpet på Watkins Glen sammen med Ben Devlin og Dominic Cicero, sier Theodor Olsen til bilsport.no.

(Artikkelen fortsetter under bildet)

Den amerikanske IMSA-serien går for å være det tøffeste nasjonale sportsvogn- og GT-mesterskapet i verden. I IMSA er det også fire løp som skiller seg ekstra ut, som kalles IMSA Michelin Endurance Cup, og det er 24-timersløpet på Daytona, 12-timersløpet på Sebring, Petit Le Mans på Road Atlanta – og 6-timersløpet på Watkins Glen.

Og det var altså sistnevnte løp 21-åringen kjørte denne helgen, i LMP3-klassen. Løpet ble vunnet totalt av Mazda i DPI-klassen med førerne Harry Thicknell, Oliver Jarvis og Jonathan Bomarito, og i denne  klassen finner vi også navn som Kevin Magnussen, Kamui  Kobayashi, Alexander Rossi, Felpe Nasr og Sebastien Bourdais, som alle har kjørt Formel 1. Også i LMP2, GTLM (GTE) og GTD (GT3) finner vi en rekke kjente fabrikkførere og fabrikkteam.

LMP3-klassen ble vunnet av Felipe Fraga, Scott Andrews og Gar Robinson, mens Theodor og co. ble nummer ble nummer seks. Også i denne klassen finner vi kjente navn som Marco Andretti, Jeroen Bleekemolen og Oliver Askew.

Allerede kommende helg kjøres et nytt IMSA-løp på Watkins Glen i New  York, og også der stiller Theodor til start.

-Planen er også at vi skal kjøre løpet på Road America senere i sommer. Også håper jeg selsvagt det blir mer.

Å gjøre comeback i et av verdens mest legendariske sportsvognløp etter rundt tre år på sidelinjen kan ikke kalles noe annet enn en eventyrhistorie.

-Det var helt enormt å kunne kjøre løp i IMSA-serien og på Watkins Glen. Banen er utrolig morsom, men utfordrende å kjøre på. Det var en helt vill opplevelse med alle bilene ute på banen. Bilene i de raskeste klassene kjører forbi oss, mens vi kjører forbi GT-bilene, forklarer Theodor.

Atle Gulbrandsen, sportssjef i Norges Bilsportforbund, unner Theodor denne muligheten.

-At Theodor nå har gjort comeback er utrolig gledelig, og at det skjer i selveste IMSA-mesterskapet er helt rått. Jeg satt selv i juryen da Theodor vant Bilsporttalentet i 2017, og det er alltid gøy når tidligere vinnere av Bilsporttalentet gjør det bra. Ser man på listen over de som har vunnet Bilsporttalentet, er det flere der som har fått fine karrierer etterpå, så det er ingen tvil om at denne talentkonkurransen er viktig. Nå er det også mulig å søke om å få være med i årets finale, og vi håper så mange som mulig søker, sier Atle Gulbrandsen.