Brutt løp for Bieltvedt i Estland

bieltvedt-estland.jpgSportslig sett skulle det ikke gå Sveinung Bieltvedt og Roger Eilertsens vei i Saaremaa Rally i Estland. En liten splint i giroverføringen knakk på lørdagens første etappe, og teamet måtte nøye seg med å være tilskuere resten av løpet.

Fredag kveld hadde de vært igjennom tre fartstapper, hvorav en publikumsetappe på asfalt. Stillingen etter fredagens kjøring vitnet om en beinhard konkurranse. Guttene lå på en 12. plass i klassen, med kun 11 sekunder opp til klasselederen. Bakover lå konkurrentene tett som hagl med bare tidels sekunder i tidsdifferanser.

– Vi bommet på dekkvalget, men var ellers fornøyd med tempoet på åpningsetappene og mente vi hadde mer å gå på. Vi var derfor fullt ut innstilte på å avansere kraftig på løpets andre dag, men iveren ble kanskje for stor, for bare etter noen få kilometer på lørdag røyk giroverføringa og vi måtte fullføre etappa på kun ett gir, forteller en skuffet Sveinung.
Skuffelsen over å måtte la bilen stå ble langt på veg oppveid av å få oppleve et fenomenalt arrangement.

Som inviterte deltakere ble TOOLS Rallyteam tatt hånd om av arrangøren på en beundringsverdig måte.
Interessen for rally i Estland er rett og slett imponerende. Et entusiastisk publikum i et antall som nesten overgår tilskuermengden ved Collins Crest i Swedish Rally, gjorde det rett og slett vanskelig å få sett løpet enkelte steder. I tillegg er det lett å la seg imponere både av det sportslige nivået og av bredden i de ulike klassene.

I tillegg til å være det siste tellende løpet i det estiske mesterskapet var løpet også finalen i North European Championship. På tross av en poengløs finale endte Sveinung og Roger på bronseplass i cupen. Foran seg har de sølvvinner Mads Østberg, som for øvrig vant løpet, og vinneren av cupen, Ropis Lipeikis. I tillegg til Saaremaa Rally og Rally Finnskog har Sveinung og Roger kjørt to cup?løp i Sverige og ett i Danmark.

– Sånn jeg ser det er NEZ?cupen et veldig godt tilbud til førere som ønsker å bryne seg på internasjonal konkurranse, uten at det skal koste alt for mye. Cupen fortjener helt klart mer oppmerksomhet og med de erfaringene vi har gjort i år, frister det virkelig til gjentakelse ?og forhåpentligvis kan vi få følge av flere norske deltakere til neste sesong, avslutter Sveinung ivrig.