Brynildsen avgjorde ny NM-thriller

Eyvind Brynildsen og hans kartleser Anders Fredriksson trakk det lengste strået i nok en thriller i årets rally-NM. I lørdagens Rally Konsmo var de 1,4 sekund foran Ole Christian Veiby og kartleser Stig Rune Skjærmoen i mål.
Det har blitt en gjennomgangsmelodi – ikke bare sekundstrid, men også en strid om tidels sekunder i årets rally-NM.
Foran den sjette og siste fartsetappen i lørdagens Rally Konsmo ledet NM-leder Eyvind Brynildsen med 0,7 sekunders margin til Ole Christian Veiby. Med en satsing helt på kanten klarte Brynildsen å holde ledelsen og vinne med sin Ford Fiesta R5.
-Jeg kjørte det bilen og forholdene tillot. Det var helt på kanten hele veien og jeg brukte bokstavelig hele veibanen, sa en meget lykkelig Brynildsen etter målgang.

Veiby på sin side tok også i det kan kunne med sin Skoda Fabia R5.

-Vi prøvde og satset hardt, men vi hadde et skikkelig tilbud et sted og tapte en del på det, sa Veiby som for øvrig kom rett fra en seier i det asiatiske mesterskapet i Malaysia forrige helg.

Både Frank Tore Larsen og Anders Grøndal som kjørte etter de to rivalene kunne melde om spor i veibanen som tydet på skikkelig satsing.

Med ny seier, den tredje for året, økte Brynildsen sin NM-ledelse. Han har nå 131 poeng mot Veibys 112. På en tredjeplass følger Frank Tore Larsen med 94.


I klassen for de tohjulsdrevne internasjonale bilene ble det seier til Lars Martin Stensbøl og kartleser Mads Ola Stensbøl, deres første siden NM-åpningen i Sigdal. Håkon Sveen Frøslid og Marius Fuglerud, som igjen kjørte Peugeot 208 R2, endte på andreplass, kun 8,7 sekunder bak. NM-leder Morten Storsveen med kona Marete i kartleserstolen sikret tredjeplass i sin Renault Twingo R2. Han var kun 6,2 sekunder bak Frøslid. Storsveen har så godt som NM-gullet i lomma med 28 poengs forsprang.

 

I nasjonal klasse for firehjulsdrevne biler fikk hjemmefavoritt Søren Snartemo trøbbel etter hvert. Et tidstillegg gjorde at han falt ned til 7. plass i et løp uten NM-leder Bernt Kollevold på startstreken. Dermed kunne ikke Snartemo avgjøre kampen på hjemmebane.

Kristian Svendsen med kartleser Even Andreas Eng tok sin første NM-seier med sin Mitsubishi Lancer. Også her var det sekundstris, og det var kun 2,5 sekunder bak til Sveinung Mitseim/Ronny Christensen i Subaru. På en tredjeplass fulgte Tommy Transeth/Chriss-Tony Johnsen i Subaru.

I NM-sammendraget gikk Snartemo opp i ledelse med 96 poeng, og er dermed to poeng foran Bernt Kollevold på 94. Kenneth Johnsrød, som endte på 5. plass lørdag, har 85 poeng. Så det blir en spennende finale i denne klassen.

 

For nasjonal klasse med tohjulsdrift leverte Anders Kjær sin første totalseier for sesongen etter imponerende kjøring med sin VW Golf. Med Gøril Underbakke i kartleserstolen var han total overlegen både i sin egen klasse og også den største nasjonal-klassen. NM-leder Edvall Martin Stenberg/Trond-Håvard Østheim var 1 minutt og 32 sekunder bak Kjær i mål.

 

I den største klassen ble det hjemmeseier til Rune Kittelsen/Pål Kittelsen i Volvo 940. De vant foran NM-toer, Mads Peder Hvambsahl/Kristian Hvambsahl Eriksen.

I NM-sammendraget leder fortsatt Edvall Martin Stenberg med 123 poeng. Mads Peder Hvambsahl har 117, og det er mellom disse slaget vil stå i NM-finalen. Med sin sterke kjøring på lørdag meldte Anders Kjær seg på i kampen om NM-bronse. Han er fire poeng bak Vidar Nordbø som ligger på 3. plass.

Komplette resultater Rally Konsmo:

NM-stillinger finnes her