Brynildsen og Menkerud i første test

test_210110_b_460.jpgEyvind Brynildsen (22) og Cato Menkerud (36) har hatt sin første test sammen i sin Skoda Fabia S2000. På lørdag er de klare for årets andre NM-runde, Mountain Rally på Gol.

Den rutinerte kartleseren Cato Menkerud er klar for nye oppgaver. Etter mange år i høyrestolen ved siden av Henning Solberg, skal han nå lose et annet stort rallytalent fra KNA. Det er uten tvil en spennende duo som kjører sitt første løp sammen på lørdag.

Brynildsen måtte bryte første NM-runde med sin Skoda Fabia S2000, men satser hardt på revansje på Gol. På torsdag denne uken testet han for første gang med sin nye kartleser Sammen med det belgiske teamet Rene Georges, som driver Brynildsens Skoda, var de i aksjon i nærheten av Brynildsens hjemsted i Våler i Østfold.

-Jeg gleder meg til å kjøre med Eyvind. Til tross for at han er ung er han veldig profesjonell, og han har da også mye erfaring allerede. Teamet virker også veldig bra, og jeg satt godt i bilen, sa Cato Menkerud. Han ser svært positivt på sin nye utfordring.

-Jeg er veldig motivert for oppgaven. Eyvind har ambisjoner og en fin innstilling. Han har allerede vist at han er en fører av internasjonalt format. Det blir spennende, og jeg ser frem til å være med en topp motivert, ung og ambisiøs fører som har fremtiden foran seg, sier Cato Menkerud.

Primært vil duoen satse på årets nye VM-klasse, S-WRC. De skal kjøre sju VM-runder, den første i Sverige i midten av februar.

Menkerud har ikke mindre enn 83 VM-runder bak seg. Allerede i 1994 gjorde han sin VM-debut i Swedish Rally sammen med pappa Helge Menkerud. Han har også kjørt i VM-løp sammen med Birger Gundersen, Petter Solberg og ikke minst Henning Solberg.
Førstkommende lørdag er det imidlertid årets andre NM-runde, Mountain Rally, som teller for Skoda-duoen.

-Vi kjører for å vinne vår klasse og ta maksimalt med NM-poeng. Det er ikke klart om vi kommer til å kjøre alle NM-rundene i år, men jeg håper det. Testen i dag har vist at bilen er i topp stand. Jeg gleder meg også til å kjøre et så bra løp som Mountain Rally er, og det blir spennende med ny kartleser, Eyvind Brynildsen fra KNA Varna.

Mountain Rally har start, base og innkomst ved Pers Hotell på Gol. Løpet inneholder seks fartsetapper som til sammen er 94,65 km. Løpet avsluttes med en publikumsetappe på Golsfjellet som har innkomst ved Golsfjell Fjellstue. Løpets serviceplass er på Vikojordet i Gol. Selve målgangen er ved Pers Hotell i Gol sentrum.

Det er live rallyradio under hele løpet som kan høres på websiden www.rallynm.no eller på frekvensen til Rally Hallingdal for de som befinner seg i løpsområdet.

NRK1 sender en halv time fra løpet klokken 23.20 på søndag kveld.