Comeback x 3 på Lånkebanen

Først og fremst var det Lånkebanen sitt comeback i NM-sammenheng, da det var 9 år siden sist det ble arrangert norgesmesterskap og norgescup i rallycross på den banen. Og de rundt 100 førerne som var påmeldt gledet seg stort til å endelig få kjøre på banen, denne gang med NMK Hell Motorsport som arrangør. Banen har de siste årene blitt prioritert som EM og VM arena, og man fikk litt VM-følelse når man så hvordan arrangøren hadde lagt til rette for å ta i mot alle deltagerne. Mye publikum hadde også tatt veien til Trøndelag denne helgen.

Klasse 1 har ikke mange deltagere på startlista foreløpig, og Mats Marthinsen fra NMK Grenland var suveren i klassen denne helgen ved å vinne alle innledende omganger og finale. Per Magne Svardal fra NMK Konsmo ble nummer to og Jonas Kløvstad fra NMK Krabyskogen nummer tre.

I klasse to var det 18 år gamle Petter Fuglestveit fra NMK Konsmo som kunne juble høyest til slutt. Etter innledende omganger var han kvalifisert til B-finale. Denne vant han og stilte dermed bakerst i A-finalen. Det ble ingen hindring. Rask og god kjøring gjorde at han til slutt kjørte først over målstreken foran Lasse Aaberg fra NMK Bergen og Roar Presthus fra NMK Orkla.

I klasse tre var det duket for comeback nummer to. Joakim Vestli fra KNA Oppland ble norgesmester i 2022, men kjørte ikke NM i 2023. På Lånkebanen var han tilbake og det med stor suksess. Han var best sammenlagt etter innledende omganger og vant A-finalen med god margin. Bak han kjempet Mathias Minge fra NMK Aremark og Thomas Bryntesson fra NMK Trøgstad en tett kamp om de to neste plassene, og Minge ble nummer to og Bryntesson nummer tre.

Comeback nummer tre var det Jonas Dalseth Jacobsen fra NMK Hålogaland som stod for i klasse 4. Og her var det comeback for både sjåfør og bil.  Bilen han kjørte med denne helgen var den samme som han ble norgesmester med i 2018. Det var imidlertid Knut Ove Børseth fra NMK Melhus som var best i innledende omganger og stod i beste startspor i finalen. Børseth tok starten og kjørte suverent i finalen, helt til han gjorde en feil i alternativsport og snurret. Dermed var det duket for seier til Jacobsen. De to andre plassene på pallen gikk til to fornøyde gutter fra Østfold. Robin Rørvik fra NMK Aremark ble nummer 2 og Sindre Madsen Moe fra NMK Trøgstad nummer 3.

Markus Røsrud fra NMK Gardermoen vant norgescupen for rallycross jr. i 2023 og viste i helgen at han blir å regne med i 2024 også. Han vant løpet foran klubbkamerat Henrik Håkonsen og Dennis Johnsen fra NMK Melhus.

Geir Paulsen fra NMK Krabyskogen var en veldig fornøyd herremann da han kunne kjøre over mål som nummer en i klassen for historiske biler. Han vant klart foran fjorårets norgescupvinner Amund Walle, også fra NMK Krabyskogen og Bjørn Egil Dalen fra NMK Fluberg.

Gjesteklasse på Lånke var Supercar RX som skal kjøre en cup på tre av årets NM-runder. 3 biler stilte til start og her ble Kim Roar Johansen fra NMK Trøgstad vinner foran Lars Erik Sørli og Morten Lerdahl, begge fra KNA Indre/Ytre Østfold.