Daniel Holten satser i NM

D_Holten_16_04
Daniel Holten er tilbake i NM denne sesongen, og planen er å kjøre full NM-serie både i bakkeløp og rallycross, i tillegg til tre av rundene i Vestlandsmesterskapet. Til helgen er det NM åpning i bakkeløp i skiflygingsbakken i Vikersund.

Etter mye jobbing med bilen i vinter, en Ford Fiesta for toliterklassen, er Daniel spent på hvordan dette vil fungere i Vikersund.
– Bilen er den samme som jeg kjørte i 2013 sesongen, og som Johannes Holten Leifsen har kjørt de to siste sesongene. Vi har gjort en del forandringer og justeringer som vi håper skal slå positivt ut, forklarer Daniel,  som er mest spent på den helt nye forstillinga og den nye vektfordelinga de nå har på bilen.
– Ja, dette er vi spente på, og spesielt på de nye hjulspindlene som Holten Motorsport har utviklet.

Selv om Daniel  stort sett har kjørt rallycross siden han debuterte i rallycross junior i 2009, er han likevel ikke helt ukjent med bakkeløp heller, og han tok NM-sølv i grenen i 2013 nettopp i Ford Fiestaen han skal kjøre nå. Likevel er bakkeløpstraseen i Vikersundbakken ny og ukjent for ham.
– Der har jeg ikke kjørt tidligere, og for meg blir det først og fremst en test av bilen og god løpstrening før alvoret i rallycross NM starter i midten av mai. Trasèen i Vikersund ser både kjekk og utfordrende ut med hopp og andre krevende partier, så her håper jeg å få testet bilen skikkelig og få bekreftet om det vi har gjort i vinter holder og fungerer.

Første testen av bilen gjorde Daniel på Vikedal Motorbane på lørdag, og etter flere testrunder og  justeringer ble bilen stadig bedre.
– Fornøyd med dette, og planen er å gjennomføre en ny test på banen før vi setter kursen østover mot Vikersund på fredag.

I forbindelse med den jobben som er gjort i vinter ønsker Daniel å takke Johannes Holten Leifsen for hjelp, tips og sponsorarbeid, Sveinung Holten Leifsen for overhaling av girkasse og Åsmund Holten og Geir Utaaker for montering og jobbing på bilen.

1. mai stiller Daniel til første runde i Vestlandsmesterskapet på Vikedal Motorbane. Første NM-runde går i Skien 14.-15. mai.