Dennis Hauger blir Red Bull juniorfører

14 år gamle Dennis Hauger fra Aurskog regnes som et av de største bilsporttalentene i Europa. Nå har han signert en avtale som er unik i norsk sammenheng, og blir Red Bull Junior- fører fra neste år.

 

Red Bull er en enorm aktør i internasjonal bilsport, og driver blant annet to egne formel 1-team. De har et program for talenter der de rekrutterer inn tre-fire unge førere hvert år. Nå er Dennis Hauger allerede i gang med forberedelser til neste år sesong da han skal kjøre Formel 4 i Storbritannia.

 

-Norsk bilsport er i en fantastisk utvikling med mange unge førere som presterer på høyt internasjonalt nivå. At Dennis Hauger blir en av Red Bulls førere gir ham en unik mulighet til å satse mot et formel 1-sete om noen år. Oppfølgingen og utvikling han vil bli få hos Red Bull mangler sidestykke. Norsk bilsport har aldri vært i en tilsvarende situasjon, forteller Bilsportforbundets sportssjef Holm Jacob Matheson.

Dennis Hauger er en del av Team Norway, Norges Bilsportforbunds elitesatsing. Her har han fått omfattende oppfølging de siste årene bestående av blant annet fysisk og mental trening, ernæring og lære om gode forberedelser til konkurranser. Han har kjørt på toppnivå i internasjonal gokart i flere år med spesielt gode resultater.

 

I 2018 tar Dennis steget fra gokart til formelbil. Han vil kjøre det britiske Formel 4-mesterskapet med full backing fra Red Bull. Det betyr at han har startet på en pyramide som kan ende opp i Formel 1. I disse dager er han på plass i England, sammen med Team Norway’s trener Fredrik Brenna Lund, for de første forberedelser til et omfattende testprogram utøver høsten.

 

Harald Huysman, tidligere toppfører og nå mest kjent som eier av Rudskogen, er Haugers manager.
-Dette er historisk for norsk bilsport, og ytterligere en bekreftelse på at Dennis Hauger er et supertalent med et enormt potensiale. For bilsporten er dette å sammenligne med da Martin Ødegaard fikk kontrakt med Real Madrid, sier Harald Huysman.

 

 

De tre andre unge talentene som blir en del av Red Bull Junior Team neste år er de to britiske 13-åringene Johnny Edgar and Harry Thompson, samt australske Jack Doohan (14). Sistnevnte er sønn av den tidligere femdoble verdensmesteren i roadracing, Mick Doohan.