Dennis Olsen til topps på Nürburgring

Dennis Olsen fortsetter å imponere, og denne helgen kjørte han inn til henholdsvis en andre- og førsteplass på Nürburgring i Porsche Carrera Cup Deutschland.

Etter flere gode løp i Porsche Supercup, var det denne helgen igjen tid for to runder i den tyske Porsche Cup’en for Dennis Olsen. Og 21-åringen fra Våler i Østfold skuffe ikke. Etter en litt vanskelig kvalifisering, hvor Dennis var forsiktig med å kutte sjikanen for å være sikker på å unngå straff, endte han med å starte begge løpene fra fjerde startposison.

I lørdagens løp var det regn og vanskelige forhold, og Dennis kjempet seg oppover i feltet og ble til slutt nummer to bak Nick Yelloly.

I søndagens løp skulle det gå enda bedre. Igjen startet Team Norway-føreren fra fjerde startposisjon, men han kjørte seg mesterlig oppover i feltet og vant til slutt med god margin foran Nick Yelloly.

– Dette var en veldig bra helg. Jeg hadde rett og slett mer fart inne enn de andre, sier Dennis Olsen selv.

Og det han gjør ute på banen går ikke upåaktet hen, verken hos Porsche eller andre eksperter. «I mine atten år som motorjournalist har jeg ikke sett make til prestasjon fra en norsk fører som det vi opplever med Dennis Olsen i år!», skriver redaktør for bilnorge.no, Terje Ringen.

Med søndagens seier øker Dennis Olsen også ledelsen i Porsche Carrera Cup Deutschland. Dennis har nå 206 poeng, mens Yelloly på andreplass har 175. To løpshelger, og til sammen fire løp, gjenstår i det tyske mesterskapet. Aller først ut er Sachsenring allerede kommende helg.

– Jeg ser frem til Sachsenring. Jeg har aldri vært der tidligere, men tror det skal gå bra.

Dennis Olsen ligger godt an til å vinne årets Porsche Carrera Cup Deutschland, et mesterskap som går for å være blant de tøffeste i internasjonal GT-racing. I tillegg ligger han på en andreplass i den internasjonale Porsche Supercup. I Supercupen gjenstår det kun to løp i Mexico, og Dennis er kun tre poeng bak Michael Ammermüller. Samme Ammermüller som ligger på en fjerdeplass i den tyske Porsche Cup’en.