Det blir Bilsporttalentet i 2020 også!

Til tross for koronavirus, avlyste billøp og dårlig økonomi, har NBF Talentutvikling bestemt at det blir kåring av Bilsporttalentet i 2020 også.

Bilsporttalentet er Norges viktigste og mest prestisjefylte talentkonkurranse i bilsport, og har blitt arrangert hvert år siden 2007. Bilsporttalentet var etterfølgeren til Castrol Juniortalent, som ble startet av Holm Jacob Matheson i 1998.

-2020 er et spesielt år på grunn av koronaviruset. De fleste billøp så langt i år har enten blitt avlyst eller utsatt, og mange taper penger. Det gjelder også oss i Norges Bilsportforbund, og vi må kutte utgifter i tiden fremover. Vi vurderte derfor om vi måtte gjøre som British Racing Drivers Club, som har avlyst sin «Young Driver of the Year», som startet i 1989. Men vi ønsker å gjennomføre en konkurranse, selv om den blir noe annerledes enn tidligere, sier sportssjef i NBF Talentutvikling, Atle Gulbrandsen.

Alle detaljer for Bilsporttalentet 2020 er ikke klare, men det er bestemt at finalen blir arrangert noe senere enn vanlig, for å få et bedre grunnlag til plukke ut finalister i et år hvor mange sesonger ikke har kommet i gang enda. For å spare penger blir det også noe mindre kjøring enn tidligere, og pengepremien til vinneren blir mindre.

-Men da gjør vi det slik at årets vinner ikke er diskvalifisert fra å være med neste år, hvor vi håper å være tilbake med et fullverdig Bilsporttalent.

Bilsporttalentets grunnlegger, Holm Jacob Matheson, er veldig glad for at det blir en talentkonkurranse i år også.

-Konkurransen startet med Castrol i 1998 og var banebrytende i norsk bilsport. Mitt hovedfokus den gangen var å vise unge bilsportutøvere behovet for å jobbe mentalt, fokus på fysisk trening og gode forberedelser. At Castrol Junior Talent og Bilsporttalentet gjennom 23 år har bidratt til fokus på dette, er udiskutabelt. Totalt gjennom årene er det delt ut stipender til en verdi av mer en 5 millioner kroner. Vi gleder oss til årets utgave av Bilsporttalentet, sier Matheson som fortsatt sitter i juryen sammen med Thomas Schie, Roger Moen, Tommy Rustad, Bruno Arntsen, Henning Isdal og Atle Gulbrandsen.

Når finalen blir avholdt blir avgjort senere, men allerede nå er det mulig å søke om å få bli med i finalen. Men det kan være lurt å vente til man er i gang med mer kjøring, og påmeldingsfristen er den 30. august.

Mer info finnes på denne siden!