Drømmen knust av tekniske problemer

Ole Christian Veiby hadde alle muligheter til å vinne det asiatiske rallymesterskapet (APRC), men girkasseproblemer på åpningsdagen knuste drømmen hans om å vinne sin første internasjonal tittel.

 

21-åringen fra Kongsvinger reiste sammen med kartleser Stig Rune Skjærmoen til India for å kjøre siste runde i APRC. De norske guttene lå på andreplass før finalerunden, bare seks poeng bak teamkamerat Guarav Gill. Det betød at den av de to Skoda-førerne som vant det siste løpet, også ville gå til topps sammenlagt. Dessverre ble mesterskapet i realiteten avgjort på lørdag, da Ole fikk girkasseproblemer på sin Skoda Fabia R5.

– Det var selvsagt veldig frustrerende, selv om gutta gjorde en fantastisk jobb på service og fikk byttet girkassen. Men da hadde vi allerede tapt så mye tid at bare et uhell kunne frarøve Gill seieren, sier en skuffet Ole Christian Veiby, som virkelig viste at han holder et høyt internasjonalt tempo etter at han fikk ny girkasse i bilen. Han vant nemlig resten av etappene lørdag, og vant også tre av de fire siste etappene på avslutningsdagen – og klatret til andreplass i løpet og sikret seg sølv i mesterskapet.

– Avslutningen på løpet er selvsagt veldig positivt å ta med seg, men jeg er selvsagt veldig skuffet over ikke å vinne mesterskapet, sier Ole, som i all skuffelsen likevel trekker frem at det har vært en god opplevelse å konkurrere i APRC. Å sikre seg sølv i et mesterskap hvor han ikke kjente noen av løpene på forhånd, er en sterk prestasjon i sin første sesong som fabrikkfører. Med løp i New Zealand, Australia, Malaysia, Japan og India, avslutter han sesongen mange erfaringer rikere. På de fem løpene har han to seire, to andreplasser og en tredjeplass.

– Det har vært utrolig morsomt og lærerikt å delta i APRC, og jeg synes det har vært en god sesong alt i alt. Vi har hatt litt stang ut, men har likevel klart å vise oss frem fra en god side, sier Skoda-føreren, som gratulerer Gill med hans andre strake seier i APRC. Sammen sikret de også at Skoda vant fabrikkmesterskapet – noe som var Skodas målsetting for sesongen.

 

Ole Christian VEIBY –  FAKTA

Født:                          17. juni 1996

Team:                        Skoda Motorsport/ Even Management

Bil:                              Skoda Fabia R5

Kartleser:                  Stig Rune Skjærmoen

Første VM start:        Rally Spania 2014

Totalt VM start:        25 (Inkludert Wales Rally GB 2017)

2015:                         2 plass totalt Junior VM

2016:                         Vinner WRC3 Rallye Monte-Carlo, Vinner JWRC Rally Finland

2017:                         Asian Pacific Rally Championship (APRC) med Skoda Motorsport

APRC 2. plass New Zealand

APRC Seier Australia

APRC Seier i Malaysia

APRC 3. plass i Japan

APRC 2. plass i India

WRC2 Seier i Polen