Endelig vant Petter Leirhol Landsfinalen

Det var NMK Trøgstad som stod som arrangør av NMKs Landsfinale for senior på Momarken Bilbane 26. august. De gikk hardt ut i forkant og skulle arrangere «Tidenes landsfinale». Og det var ingen tvil om at de mente alvor. Været var på arrangørens side, løpet ble knirkefritt arrangert og publikum kunne kose seg med action på løpende bånd. I tillegg ble det budrekort med 5081 bud.


– Jeg er stolt og ydmyk, uttalte leder for arrangementet, Ola Frøshaug etter løpet. Han takket utøverne for flott kjøring og alle de 150 funksjonærene som stilte opp og gjorde dette mulig.

Etter innledende omganger var det 5 førere som hadde full pott og dermed var klare for A-finale. Thomas Bryntesson, Robin Bakke Andresen og Glenn Mellegaard fra arrangørklubben NMK Trøgstad, Petter Leirhol (NMK Valdres) og Robert Andre Heimvik (NMK Bergen). I tillegg fikk de med seg Guttorm Lindefjel (NMK Kvinesdal) som vant B-finalen.

Petter Leirhol har hatt både lysten og muligheten til å vinne Landsfinalen de to siste årene, men det har ikke gått helt veien. For to år siden ødela en girkasse muligheten og i fjor rullet han i ledelse på Landsfinalen på Elverum Han var derfor veldig revansjesugen i år, og det var egentlig aldri noen tvil selv om en liten førerfeil i siste sving nok fikk opp pulsen bittelitt. Han ledet A-finalen fra start til mål.

– Og det på en bane som ikke ble regnet som boblebane, herregud så bra dette er, utbrøt han etter løpet og takket sin far Frode Leirhol som har laget bil og motor sammen med han.

Thomas Bryntesson og Guttorm Lindefjel kjempet en tett kamp, som førte til at Bryntesson snurret. Robin Bakke Andresen kjørte fort hele veien, fikk kjøre uhindret og var like bak Leirhol i mål som nummer 2, med Lindefjel på 3. plass.

Heimvik fikk 4. plass mens det måtte nærmest målfoto til for å avgjøre hvem som var først av Bryntesson og Mellegaard, noe Bryntesson gikk seierende ut av. NMKs president Glenn Mellegaard overrasket nok seg selv med å kvalifisere seg til A-finalen og var uansett strålende fornøyd med dagen.

Foto: Rune Johannesen