Europamester i gullbil

a_bakkerud_gulljubell.jpga_bakkerud_gullbil.jpgAndreas Bakkerud suste inn til sitt første EM gull i rallycross i gullbil med sin tredjeplass under helgens løp i Polske Slomzyn.

– Endelig, VI er europamestere! Jeg er så utrolig glad, rørt og ikke minst stolt over hva vi har klart å få til. At vi klarte å sikre gullet her foran hele familien, venner og sponsorer gjør det bare enda bedre. Vi klarte å ta gullet «hem» til Bergen, jublet den nybakte Europamesteren.

– Vi tar gullet der EM karrieren min virkelig startet. Høsten 2009 ble jeg nummer to under EM runden her i Polen, og da bestemte jeg meg: Sesongen 2011 skulle vi bli Europamestere. Mange ristet litt på hodet, og mente at det var typisk bergensk, forteller Andreas med ett stort smil.
Nå knappe to år etter er seieren ett faktum, unggutten fra Bergen er Europas best fører i rallycrossklassen Super 1600, og det en runde før sesongen er over.

En seier for oss alle
– For meg er dette en veldig stor lagseier. Jeg har vært så privilegert og heldig å ha ett enormt stort støtteapparat rundt meg de siste to årene, uten dem hadde vi aldri stått her i dag. Derfor er det ekstra godt at nesten samtlige av dem også er med oss hit og får oppleve seieren fra tribunen. Spesielt viktig var det å ha mamma, pappa og min søster med, de har virkelig jobbet hardt for dette, sier Morviks-gutten.

Før EM runden her i Polen i fjor gjorde teamet ett valg som skulle vise seg og være gull verdt.
– Tre ganger Europamester, og teamsjef i SET Promotion tilbød oss en plass i sitt team de to siste rundene av 2010 sesongen. Vi ofret alt vi hadde av penger, og klarte å kapre fjorårets bronsemedalje i EM. Det gav mersmak og motivasjon på edlere metall.

Før årets sesong måtte teamet jobbet hardt for å få budsjettet på plass:
– Jeg solgte fjorårs bilen, teambussen vår, og før denne helgen måtte jeg også låne penger for å kunne fullføre denne sesongen.
Det blir litt som i poker, vi gikk «all in» og kom ut med EM gull som premie!
Da får det heller være at jeg må jobbe hardt med snøbrøyting i vinter for å betale tilbake lånet. Jeg har i vertfall utrolig mange gode opplevelser og minner å tenke tilbake på, sier den nybakte europamesteren.

a_bakkerud_gulljubell.jpg

Årets sesong har vært god for Bakkerud, som la mye av grunnlaget i første del av årets sesong.
– Vi gjorde viktige tester før sesongstart, og jeg vant de første rundene noe som gav meg ett forsprang igjennom hele sesongen. Vi har kjørt jevnt godt, og vært i toppen jevnt å trutt.

Fra «Baby-Blue» til gullgutt før finalen
Allerede etter tredje omgang var det klart at han var EM gullvinner, og hovedsponsor Informativ forandret Bakkeruds Baby-Blue Clio om til en «GullClio» på bare 45 minutter.
I helgens løp ble det til slutt en sterk tredjeplass. – Veldig godt å kunne komme på pallen foran alle her, og ekstra moro at min teamkollega Jussi Leppihalme klarte andreplassen, det gjorde dagen til teamet fullkommen. Imponerende, og veldig gøy!

Tre nordske titler 
Det ble en fantastisk rallycross helg for alle norske fans, Sverre Isachsen tok sitt tredje strake EM gull i klassen SuperCars, og unggutten Lars Øyvind Enerberg tok sitt første EM gull etter sin seier i Touringcars.
– Dette betyr enormt mye for sporten, og jeg er stolt over og være fra en så god rallycross-nasjon som Norge! Gratulerer så mye til Sverre, og Larser`n.

Etter målgang feiret Bakkerud foran nærmere 100 bergensere og laget skikkelig show
– Det blir show og feiring i dag, men fra i morgen er det bare og se framover – skal vi forsvare gullet neste år må vi legge ned mye hardt arbeid, avslutter Bakkerud før han stemmer i med sin syngende fan-club