Eventyrlig motorfest på Lillestrøm

I år strekker arrangørene seg langt og lenger enn langt for å skape eventyrlige opplevelser og yrende bil-glede for besøkende og utstillere. Et godt knippe av utstillingsobjektene er unike i verdenssammenheng, og har aldri vært vist i Norge før. Og minst to verdensmestere har meldt sin ankomst. Slikt trekker folk.

 

– Jeg blir bare stoltere og stoltere etter hvert som detaljene faller på plass. I år synes jeg vi overgår oss selv. Programmet vil styrke vår posisjon som landets ledende motor-evenement. 2017-utstillingen blir en motorfest Norge aldri har sett maken til, sier messegeneral Tommy Larssen ubeskjedent. Han legger til at fjorårets besøksrekord på nesten 41.000 besøkende skal utfordres. Oslo Motor Show (OMS) 2017 er det åttende i rekken.

 

Verdens kraftigste, raskeste og dyreste supersportsbil

Bugatti Chiron. Bilentusiaster sikler når de hører navnet. Og gliset kommer til Oslo Motor Show siste helgen i oktober!

Bugatti Chiron blir bygget i max 500 eksemplarer, har nesten 1500 hestekrefter men bare to seter. 0-100 går unna på 2,4 sekunder og toppfarten er oppgitt til godt over 400 kilometer i timen.

Prisen i Norge? Nesten 50 millioner, hvis du i det hele tatt får lov til å kjøpe en…..

 

Krem-biler fra BMW

Den tyske bilfabrikanten tar godt vare på sin historie, og har et velrenommert og godt besøkt museum i München, BMW Welt. Et nær hellig sted for “petrol heads”.

I tilknytning til BMW Welt, har de et “hemmelig” lager av helt spesielle kjøretøy som ikke er en del av den faste utstillingen.

Der finnes det utrolig mange godbiter som sjelden eller aldri har blitt utstilt. To av disse unike objektene er i disse dager på vei fra Tyskland til Oslo Motor Show på Lillestrøm.

For å presentere BMWene i Oslo, kommer den kjente motorentusiasten og racing-føreren prins Leopold von Bayern. Prinsen har vært fabrikksfører for BMW og er nå ambassadør for BMWs racing team.

 

Minst to verdensmestere kommer til fartsfesten

Vår tidligere individuelle verdensmester i rally og rallycross, Petter Solberg, skal kjøre oppvisningsløp både lørdag og søndag på racingbanen bak messehallene på Lillestrøm. Og ikke nok med det: Petter har også med seg årets individuelle verdensmester i rallycross, Johan Kristoffersson.

 

Sammen tok Petter og Johan også årets VM-tittel for lag i rallycross. I tillegg til at Petter skal kjøre oppvisning, vil de to være til stede på Luna’s stand i messehallene.

 

Også Sonax-sponsede Andreas Bakkerud fra Rallycrossens VM-sirkus er på plass under Oslo Motor Show i år.

Full fres blir det uansett

I bakgården ved Norges Varemesse vil mange andre dyktige kappkjørere gjøre sitt ytterste for å imponere et kyndig og kresent motorsportpublikum. På racing-arenaen skal det kappkjøres som aldri før innen rally, rallycross, dragrace og drifting. Og det blir oppvisningsløp i andre grener. Til fryd for øyne, neser og ører. Mange kilo gummi skal legges igjen på asfaltdekket.

 

Tyngst av de tunge og flottest av de flotte

Som ethvert motorshow med respekt for seg selv, har Oslo Motor Show også store utstillinger med feite gatebiler, overdådige amcars, nostalgiske veteraner og ekstreme sportsbiler. Spektakulære MCer har de også funnet plass til. Og ikke minst de fantastiske truckene med egenskaper og motivlakkeringer som kan ta pusten fra en. De flotteste av dem vil få fortjente titler og pokaler.

 

Satser på familier og barn/unge

Også i år har har Oslo Motor Show  en egen hall med aktiviteter og tilbud spesielt myntet på unge og familier med barn. Hele hall A er satt av til dette. Her kan de håpefulle for eksempel kan kjøre go-cart, eller små elektriske biler.

 

Større enn noen gang

For å få plass til alt, tar vi i bruk hver eneste kvadratmeter vi har til rådighet, pluss utearealet, forklarer Tommy Larssen. Det er ikke mange messer i Norges som krever så mye plass.

Fakta om OMS 2017:

Norges største motorshow

Arrangør: Norges Varemesse og Förlags AB Albinsson&Sjöberg (FABAS)

Antall utstillere: ca. 150

Utstillingsareal: ca 30.000 kvm + 7.000 kvm utendørs rallybane

Tid: 27. til 29. oktober

Besøkstall i 2016: ca. 40.586

Arrangeres for åttende gang