Evjen foran 60 000 tilskuere

Denne helgen skal Sondre Evjen kjøre rallycross foran 60 000 tilskuere i Frankrike.

Den franske VM-runden er det best besøkte rallycrossløpet på kalenderen, og det er ventet rundt 60 000 tilskuere til Loheac-banen mellom Nantes og Rennes denne helgen. Det er til og mer enn folkefesten i svensek Höljes.

-Det blir rått å kjøre foran så mange, og jeg regner med det blir bra trøkk på tribunen, sier Sondre Evjen.

Det er første gang RX2-klassen skal kjøre på denne banen, og derfor vet ikke Evjen helt hva han går til.

-Det er ikke så mye video fra banen heller, men jeg har hørt den har godt grep. Det er mye betong og asfalt, og lite grus. Derfor sliter det mye på dekkene, og det gjelder å ha en myk kjørestil. Jeg har jobbet mye med både kjørestilen og oppsettet i sommer, så jeg tror det blir bra, sier sjåføren fra NMK Gol.

Den forrige runden i RX2 gikk i Canada, og siden den gang har 19-åringen også deltatt i Landsfinalen i bilcross på Momarken i Østfold.

-Det gikk ganske bra, helt til det ble en krasj og brutt løp i andre omgang. Men slik er bilcross. Nå har jeg fullt fokus mot helgen. I sammendraget kan jeg ikke hevde meg uansett etter litt for mye uflaks i år, men jeg kjører nå for gode enkeltplasseringer. En pallplass er målet i helgen.

Finalene i Frankrike går søndag fra klokken 14, og du kan se løpet direkte på NRK1.