Evjen på femteplass i Rally X Nordic

Sondre Evjen endte på en femteplass sammenlagt i RX Lites-klassen i årets nordiske mesterskap. Han avsluttet med en sterk tredjeplass i Strängnäs nå i helgen.

 

– En femteplass er jeg ikke fornøyd med, men jeg kom på pallen i tre av fem løp. Så lenge alt har fungert så har jeg vært på pallen, men jeg hadde to uheldige løp på Solvalla og Kinnekulle som ødela mye, forklarer Sondre Evjen.

 

19-åringen fra Ål i Hallingdal var en av favorittene foran årets Rally X Nordic etter å ha blitt nummer tre sammenlagt i vinterserien Rally X on Ice. Sesongen startet også bra med en andreplass både i Skien og Arvika. Deretter fulgte Solvalla hvor NMK Gol-føreren fikk svartflagg, før det meste regnet bort i et skandalepreget løp på Kinnekulle.

 

Nå på lørdag fikk imidlertid Evjen sin revansje. Etter seier i semifinalen kom han først ut i finalen, men hastigheten var for stor inn i den første svingen. Dermed falt Evjen tilbake i feltet, men endte til slutt på en fin tredjeplass.

 

– Det var deilig med litt stang inn etter en del motgang i det siste. En fin avslutning på sesongen i Rally X Nordic. Nå ser jeg frem mot finalen i RX2 i Sør-Afrika i november.

 

I RX2 ligger Evjen på en niendeplass sammenlagt foran finalen. Også i RX2 har det vært mye stang-ut denne sesongen, men seieren i Latvia i fjor vitner om at Evjen kan klatre helt til topps internasjonalt også.

 

– Jeg gleder meg veldig til løpet i Sør-Afrika. Banen ser fin ut, og jeg skal være der nede i nesten to uker. Det kommer til å bli et eventyr.

 

Mer eventyr håper også Evjen det blir neste sesong. Slik det ligger an nå tar han en ny sesong i RX2. Han har også kjøpt en ekstra bil som han ønsker å leie ut. I tillegg håper han å få til noen løp i keiserklassen Supercars.