Felt av tekniske problemer

Andreas Mikkelsen lå an til å få en god start på rallysesongen. Men en kranglete dynamo ødela Rallye Monte-Carlo.

 

Hyundai Matorsport-føreren fikk en fin åpning på sesongens første VM-runde. Sammen med kartleser Anders Jæger kjørte han godt under de vanskelige forholdene torsdag kveld, og lå på andreplass – med kun Sebastien Ogier foran seg på sammenlagtlista. De norske guttene var godt fornøyd med åpningsetappene, og var optimistiske foran fredagens etapper. Dessverre måtte de kaste inn håndkleet før SS4. De fikk problemer med dynamoen på transportetappen, og gjorde alt som sto i deres makt for å fikse problemet, uten å lykkes.

– Selvsagt utrolig skuffende, og fryktelig synd med alle VM-poengene som nå går tapt, sier Andreas Mikkelsen – som retter blikket fremover mot neste VM-runde i Sverige.

– At vi får en så dårlig start på sesongen kan gi oss en bedre startposisjon i Rally Sweden, selv om det er en veldig mager trøst, poengterer han.

Han beskriver torsdagens etapper som vanskelige. Han startet sent i feltet, og bilene foran hadde kuttet svinger og dradd ut mye grus i veien.

– Kjøringen fungerte veldig bra, til tross for utfordrende forhold. Bilen kjentes også fin ut, og vi var veldig motiverte for fortsettelsen av løpet, sier han.

Fredagens veier var tørre og fine, og alt lå til rette for en god dag.

– Vi var forberedt på at det skulle komme nedbør i ettermiddag, men dessverre måtte vi takke for oss. Bilen blir imidlertid reparert, og vi stiller til start igjen i morgen, sier en skuffet Andreas Mikkelsen, som selvsagt et sjanseløs til en god plassering i sammendraget.