Fem nordmenn klare for FIA Motorsport Games

Norge stiller med fem utøvere i FIA Motorsport Games, som arrangeres på franske Circuit Paul Ricard og området rundt kommende helg.

De som stiller fra Norge er Tommy Østgaard (Esports), Odd-Helge Helstad (Drifting), Didrik Esbjug (Touring Car), Ole Henry Steinsholt (Cross Car Sr) og Eirik Steinsholt (Cross Car Jr).

Det er andre gang at FIA Motorsport Games arrangeres, og den første gangen i Italia i 2019, hadde Norge med deltakere i Drifting, Touring Car, Esports og Karting Slalom. De to siste årene har det ikke blitt arrangert på grunn av koronapandemien, men i år er arrangementet tilbake på Circuit Paul Ricard i Frankrike og områdene rundt.

-FIA Motorsport Games er som et OL for bilsport, hvor utøverne representerer sine land. Det kan konkurreres i 16 grener, og vi er stolte over å ha med nordmenn i fem grener denne gangen, sier Helen Thorgersen som er prosjektleder for FIA Motorsport Games i Norges Bilsportforbund, og som også er med til Frankrike som lagleder.

Tommy Østgaard deltok også i FIA Motorsport Games i 2019, og regnes som en av verdens beste esportutøvere innen digital bilsport. Også Odd-Helge Helstad deltok i 2019, og skal nå forsvare de norske fargene i drifting. Didrik Esbjug har kjørt STCC med sin Honda Civic TCR-bil denne sesongen, og er nå klar for sin debut i FIA Motorsport Games. Eirik Steinsholt har deltatt i FIA Cross Car Academy Trophy i år, og avslutter sesongen med å representere Norge i Cross Car Jr. Og i Cross Car Sr har vi med Ole Henry Steinsholt, som har mye erfaring fra både crosskart og rallycross.

Årets FIA Motorsport Games starter med en åpningsseremoni i Marseille allerede onsdag kveld klokken 19.30, før øvelsene begynner på torsdag. Alt avsluttes med en avslutningsseremoni søndag klokken 18.30, hvor det også kåres en sammenlagtvinner.

-Ettersom vi ikke deltar i alle grener, så er vårt fokus bare å gjøre det så godt som mulig i de grenene hvor vi deltar. Vi må ikke glemme at Norge er et lite land, og bare det at vi stiller til start i hele fem grener er vi veldig stolte av, avslutter Thorgersen.

Følg FIA Motorsport Games på www.fiamotorsportgames.com