Femteplass for Ebbesvik

tc4.jpgThor-Christian Ebbesvik fikk mye av sitt Le Mans Series-løp på Hungaroring ødelagt av en påkjørsel. -Jeg tror det var tidligere F1-fører Giancarlo Fisichella som kjørte på meg, sier den norske racerføreren.

Det var mot slutten av årets fjerde runde i Le Mans Series at det smalt for 26-åringen fra Bergen. Thor-Christian Ebbesvik, som kjører en åpen sportsvognsprototyp, ble påkjørt av en rød Ferrari i GT-klassen.

-Det var mørkt og jeg så ikke startnummeret, men en av de røde Ferrari’ene deles av de to tidligere F1-førerne Giancarlo Fisichella og Jean Alesi, og jeg tror det var den bilen. Uansett ble bilen min nesten ukjørbar etterpå, og jeg tapte mye tid. Men vi sikret da en femteplass til slutt, og det er en helt grei plassering.

Løpet på Hungaroring ble meget spesielt, da de raskeste LMP1-bilene slet på den langsomme banen. Dermed var det LMP2-biler på de sju første plassene, og totalseieren gikk til Strakka Racing med førerne Jonny Kane, Nick Leventis og Danny Watts. Team Bruichladdich med Thor-Christian Ebbesvik, Tim Greaves og Karim Ojjeh ble nummer fem både totalt og i LMP2-klassen.

-Jeg er ikke helt fornøyd med helgen, ettersom vi hadde store problemer på treningen. Vi måtte bytte motor flere ganger, og rakk ikke å kjøre nok runder på treningen til å finne et bra oppsett. Løpet gikk greit nok, men det er svært vanskelig å kjøre forbi på denne banen, og jeg hadde jo håpet på en pallplassering.

En pallplassering ble det i sist i Portugal, men Ebbesvik har ikke gitt opp målet om å komme på en pallplassering i sammendraget.

-Vi har fortsatt mulighet til det, hvis vi gjør et bra løp på Silverstone. Det er målet nå, avslutter bergenseren, som nok en gang var blant de raskeste førerne i LMP2 også denne helgen.