Fire pallplasser på fire løp

Møller Bil Motorsport kjørte inn til en tredjeplass i lørdagens runde av det tyske langdistansemesterskapet VLN på Nürburgring Nordschleife. Dette var den fjerde pallplassen på like mange løp siden teamet fikk sin nye Audi RS 3 LMS.

Lørdagens VLN-løp var over fire timer, og Møller Bil Motorsport startet fra tredje startposisjon i TCR-klassen etter en sterk runde av Kenneth Østvold på kvalifiseringen. Denne gangen var det også Kenneth Østvold som startet løpet, og det ble en tett fight mellom de fire første bilene på de første rundene. Kenneth beholdt sin tredjeplass før han overlot rattet til Håkon Schjærin. Schjærin lå også på tredjeplass gjennom hele sitt stint før Atle Gulbrandsen tok over mot slutten. Like etter at Atle tok over kjøringen ble imidlertid løpet stoppet på grunn av for mange ulykker rundt banen, og dermed ble det en tredjeplass på Møller Bil Motorsport.

– Vi er godt fornøyd med tredjeplass i dag. Vi har jobbet mye med oppsettet på bilen, og jeg vil spesielt rette en takk til mekanikerne våre som jobbet til sent på kvelden fredag for å gjøre bilen klar til løpet. De gjorde en kjempejobb, og dermed var vi mer enda mer konkurransedyktige enn tidligere, sier Håkon Schjærin.

Det var til slutt Mathilda Racing i en Volkswagen Golf som vant TCR-klassen foran Kissling Motorsport med en Opel Astra. Åtte biler stilte til start i TCR-klassen i lørdagens løp.

Med lørdagens fjerdeplass kan Møller Bil Motorsport se tilbake på fire pallplasser på fire løp med deres nye Audi RS 3 LMS. De startet sesongen med en tredjeplass, før det ble seier, andreplass og nå en tredjeplass igjen. Det neste løpet går den 21. oktober.

Foto: Pål Henning Berg