Furuseth/Eriksen imponerte med høyt tempo

Team Norway fører Sindre Furuseth hadde denne gangen med seg Torstein Eriksen, som for tiden er aktuell med både Frank Tore Larsen, Fredrik Åhlin og Mads Østberg. Til tross for at dette var første gangen til Sindre i EM og første gangen til Torstein i Barum Rally, viste de et imponerende tempo underveis i rallyet.

 

Den norske duoen startet lørdagens etapper med god flyt uten å ta noen sjanser. De ville ikke bli felt av løsgrus som hadde blitt dratt opp på veien, så de kjørte med dette litt i bakhodet. Ved andre gangs gjennomkjøring lørdag ettermiddag hadde de allerede vært igjennom etappene en gang og følte seg komfortable til å pushe grensene. Det førte til flere topp 3 tider, deriblant en etappeseier. Gleden var relativt kortvarig da Sindre og Torstein på den nest siste etappen lørdag måtte bryte med drivakselbrudd:

 

«Først og fremst er jeg veldig stolt av tempoet vi har vist og tidene vi har satt i dag. Vi er faktisk konkurransedyktige mot større team som har årevis med både asfalt- og Barum Rally erfaring. Vi lå an til å komme i mål på en klar 2.plass etter første dag, så selvfølgelig er jeg skuffa, men jeg er faktisk tilsvarende glad over å se at vi er veldig raske på asfalt også. Det er derfor vanskelig å være veldig skuffa akkurat nå», sa Sindre etter brutt løp lørdag kveld.

 

Etter en fantastisk innsats av teamets mekanikere, ble bilen klar til omstart søndag morgen. Sindre og Torsteins eneste mål nå, var å sette gode etappetider.

«Etappene i går var veldig teknisk krevende, men i dag er det helt annerledes. Asfalten er så røff at man kan ikke kjøre full gass, men er nødt til å tenke på bilen og prøve å unngå punkteringer. Til tross for dette punkterte vi på den aller siste etappen.» sa Sindre etter mål.

«Barum Rally har vært ekstremt lærerikt for oss, og jeg vil definitivt tilbake neste år, da skal vi være ennå bedre forberedt.