Generalforsamling i HellRX AS

Det ble gjenvalg og ingen endringer i styret da HellRX AS, selskapet som arrangerer den norske VM-runden i rallycross, avholdt generalforsamling på onsdag.

 

HellRX AS eies med 55% av Norges Bilsportforbund (NBF) og ni lokale eiere som har hver har 5% av aksjene. Blant aksjonærene er Stjørdal Kommune som er en meget god støttespiller, og som var representert med ordfører Eli Arnstad på generalforsamlingen. Selskapets styreleder er Jan Olav Haarsaker som ikke var på valg denne gangen, og dermed fortsetter ved roret. NBFs generalsekretær Hallgeir Raknerud var heller ikke på valg i denne omgangen. De to styremedlemmene Hilde B. Strand og Arild Solberg ble begge gjenvalgt for to nye år.

Selskapets regnskap for 2022 viste en omsetning på drøye 8.5 millioner og et lite underskudd på 129.000 kroner. Daglig leder i selskapet er Tor Helge Forbord Slind.

Det er full fart i forberedelsene til årets VM-fest på Lånkebanen, 16.-18. juni. Da kjørers VM-runde nummer 100 nettopp i Norge. Det var i 2014 at rallycross fikk VM-status, og den første runden ble kjørt i Portugal. Der ble det norsk seier til Petter Solberg, og det føyer seg inn i rekken av mange gode norske rallycross-prestasjoner gjennom historien. Tidenes andre VM-runden ble for øvrig vunnet av Andreas Bakkerud, mens Petter Solberg verdensmester i både 2014 og 2015.

I tillegg til VM-runde for de elektriske superbilene i år, er det også EM-runde for både Supercar (Euro RX1) og inntil 1600 ccm (Euro RX3) på Lånke. I tillegg er den elektriske klassen RX2e på programmet og selvfølgelig også klassen for supernasjonal.

 

Styreleder Jan Olav Haarsaker (t.h.) med  styremedlemmene Arild Solberg og Hallgeir Raknerud. I tillegg er Hilde B. Strand styremedlem

Les også: