Grøndal vant Lausitz Rally

Drammenseren Anders Grøndal vant det Tyske Lausitz rally sammen med kartleser Roger Eilertsen i teamets Ford Fiesta R5  etter en spennende duell med den 7-doble tyske mester Matthias Kahle.

 

Det var 88 biler fra hele 10 nasjoner som stilte til start i det populære Lausitz Rally som hadde 20 års jubileum.  Og det var hele 13 R5-biler som er toppklassen hvor Anders og Roger kjører.

 

På forhånd var Anders og Kahle storfavoritter. Anders hadde 3 totalseiere i dette rallyet, mens Kahle hadde 4 før løpet. Det var i fjor Anders mistet seieren til Kahle og måtte bryte fra ledelse grunnet tekniske problemer.

 

Alt var klart for duell og alt på første fartsetappe i mørket fredag kveld var det to i en egen klasse og distanserte resten av startfeltet. Det var Kahle som tok ledelsen, men Anders slo tilbake. Inn til første service ledet Anders med ett tiendel!  Fighten fortsatte på de to neste prøven hvor de vant en hver. Men Anders kunne gå til sengs med en ledelse på 1,2 sek.

 

På lørdag fortsatte de to kampen om seieren. Anders beholdt ledelsen etter ss 5 , men på ss 6 slo Kahle til igjen og gikk opp i ledelsen. Anders vant både ss 7 og 8. Men allikevel ledet Kahle inn til service, men kun med ett tiendel!! Kahle vant ss 9 med 3 tiendeler og ledet med 4 tiendeler før de 3 siste fartsetappene hvor igjen mørket senket seg.

 

Nå satt Anders inn et vinn eller forsvinn tempo og vant alle de 3 siste etappene og knuste sin Tyske rival som fant ut at han måtte safe inn annenplassen da det ble hele 22 sekunders margin til slutt.

 

Anders er nå mestvinnende fører i Lausitz Rally med 4 totalseiere. Det samme som Kahle, men i antall fartsetappe seiere er Anders overlegent best.

 

Resultat topp 6

 

  1. Anders Grøndal – Ford Fiesta R5
  2. Matthias Kahle   – Skoda Fabia R5
  3. Von Thurn           – Skoda Fabia R5
  4. Orsak Jaroslav     – Ford Fiesta R5
  5. Carsten Mohe     – Ford Fiesta R5
  6. K.Poulsen             – Skoda Fabia R5

 

Dette var sesongens siste rally for teamet.