Henning Solberg kjører Mountain Rally

henning_solberg_460.jpgVM-fører Henning Solberg kommer til start i lørdagens andre NM-runde, Mountain Rally på Gol, i en Ford Focus WRC.

-Jeg kjenner at det begynner å bli lenge siden jeg kjørte billøp nå. Da blir jeg litt stresset i kroppen. For å få roen så måtte jeg bare bestemme meg for å kjøre Mountain Rally, sier Henning Solberg, som kjører for KNA Indre Ytre Østfold. Det vil bli første løpet med hans nye kartleser, Ilka Minor fra Østerrike.

-Dessverre får vi ikke vært med på gjennomkjøringen på fredag, men jeg kjørte løpet så sent som i 2008, så jeg har notene fra den gangen. I tillegg får jeg nok få litt hjelp av Cato Menkerud som nå kjører med Eyvind Brynildsen, sier Henning Solberg.

Ilka Minor (34) fra Østerrike har 67 VM-starter bak seg. Hun var med i sin første VM-runde på Korsika i 1997, og har for det meste kjørt med sin landsmann Manfred Stohl. I 2006 var de i same team som Henning Solberg og Cato Menkerud.

Sist Henning Solberg vant en NM-runde var i 2006 da han gikk til topps i Rally Norway med en Peugeot 307 WRC. Han ser ikke på seg selv som en vinnerkandidat på lørdag.

-Nei, vi vil ikke være optimalt forberedt, og en fører som Mads Østberg kjører veldig fort. For oss er det viktig å få et løp sammen i bilen før VM-åpningen i Sverige, sier Henning, som er opptatt med opptak til «Camp Senkveld» på Lillehammer om dagen for det populære TV2-programmet.

Bilen han skal kjøre på Gol, en Ford Focus WRC, er bilen som Christian August Selmer tok NM-sølv med bak Mads Østberg i fjor.

Henning Solberg har vunnet flere NM-runder i rally enn noen annen. Hans foreløpig siste seier kom som nevnt i 2006, da Rally Norway var prøveløp for VM. I 2005 vant han to runder, Rally Hadeland og Rally Trøndelag. Forrige gang Henning Solberg stilte i et NM-løp var også i Mountain Rally da han kjørte en Ford Fiesta i 2008. Sammen med kartleser Cato Menkerud vant han da NM-klassen for tohjulsdrevne biler.

Henning Slberg var Norgesmester fem år på rad fra 1999 til og med 2003. Fra 2004 har Henning Solberg hovedsakelig satset på VM.

Mountain Rally har start, base og innkomst ved Pers Hotell på Gol. Løpet inneholder seks fartsetapper som til sammen er 94,65 km. Løpet avsluttes med en publikumsetappe på Golsfjellet som har innkomst ved Golsfjell Fjellstue. Løpets serviceplass er på Vikojordet i Gol. Selve målgangen er ved Pers Hotell i Gol sentrum.

Det er live rallyradio under hele løpet som kan høres på websiden www.rallynm.no eller på frekvensen til Rally Hallingdal for de som befinner seg i løpsområdet.

NRK1 sender en halv time fra løpet klokken 23.20 på søndag kveld.