Henrik tok mesterskapstittelen

Etter seier i det første av to race på Virginia International Raceway, Henrik Furuseth (16) kun tre fattige poeng bak lederen i USF2000-mesterskapet sammenlagt. Det aller siste løpet i sesongen skulle dermed bli avgjørende, og der vant Henrik.

Det var spenning for Henrik Furuseth i helgen. Hans rival tok ledelsen i andre løp, men krasjet ut av banen tidlig i løpet. Henrik overtok dermed ledelsen og holdt denne til mål og vant løpet. Dermed fikk han nok poeng til å gå forbi i sammendraget og vant hele mesterskapet med tittelen «2012 USF2000 National Class Champion»

Det var ikke uten dramatikk at Henrik til slutt tok mesterskapstittelen. På testdagen uken før løpene kjørte Henrik av banen i 170 km/t og havnet i dekkbarrieren. Henrik gikk uskadd fra stedet, men bilen hans fikk så store skader at han måtte stå over resten av testen. Det var bare så vidt teamet klarte å få bilen klar til selve løpsdagene, men de fikk lappet sammen bilen igjen, dog uten å få lakkert den. Alt så ut til å virke helt perfekt igjen, men uhellene så derimot til å forfølge Henrik denne gangen. På andre treningspass  havarerte motoren totalt! Noe motorbytte var ikke mulig å få til innen de siste treningspassene og kvalifiseringen dagen etter, så der og da så det hele svært mørkt ut. Til alt hell fikk teamet tilbud om å låne en annen bil til løpet. Denne stod helt nede i Florida, så en av mekanikerne i teamet tok straks fatt på den lange turen for å hente den bilen. På morgenkvisten var lånebilen på plass, men langt fra klargjort for race. De rakk ikke å få den klar til den første av de to obligatoriske treningene den dagen, men på den siste treningen før kvalifiseringen var Henrik tilbake på banen igjen. Utrolig nok, i lånt bil, var han blant de raskeste umiddelbart. Faktisk kjørte han så bra at han vant kvalifiseringen senere på dagen, og fikk dermed pole position i race 1 som han senere også vant.

h_furuseth_12_sept.jpg
– Jeg vil takke støtteapparatet mitt med Anders Krohn i spissen, og ikke minst mitt team Cape Motorsport with Wayne Taylor Racing. De har gjort en fantastisk jobb hele sesongen. Denne formelbilserien har vært helt fantastisk for meg, og jeg har lært veldig mye, sa Henrik på pressekonferansen i Virginia.
Av de 13 løpene som har blitt kjørt rundt omkring på forskjellige baner i USA gjennom sesongen, har den talentfulle unge nordmannen stått øverst på pallen hele 7 ganger.
Racing er veldig populært i USA, og USF2000 serien som nordmannen har kjørt i år går som oftest i samme arrangement som IndyCar og den amerikanske LeMans serien. Publikumsinteressen er veldig stor, og i gateløpet Baltimore for to uker siden var det omkring 150.000 tilskuere som så løpet.

Henrik som er en del av Norges Bilsportforbunds satsing på unge talenter og er en del av «Junior Team Norway» er fortsatt bosatt på Råholt i Norge. Der går han i 1.klasse på idrettslinja ved Eidsvoll videregående skole. Det har blitt mye reising frem og tilbake, så mye av skolearbeidet har blitt gjort på hotellrom på forskjellige steder i USA.

– Henrik er et ungt supertalent som har våget å gå egne veier innen asfaltracing, og det er gledelig å se at hans satsing i USA lykkes. Han er utvilsomt en av landets største talenter, og er da også en av de fem finaledeltagerne i årets utgave av den prestisjetunge konkurransen her hjemme, «Bilsporttalentet 2012», sier Holm Jacob Matheson, sportssjef NBF Talentutvikling.

Etter å ha vunnet mesterskapet i USF2000 National Class, er det store muligheter for at Henrik tar steget opp i serien med de noe raskere bilene i USF2000 Championship Class neste år. Manager Anders Krohn mener at den unge nordmannen er god nok til å kjempe om seier også i den serien, og får støtte av flere, blant annet av Dominic Cape, som er teamsjef i Henriks team. Skulle han klare det, vil han i så fall vinne et stipend stort nok til å ta ytterligere steg mot sitt mål om å kjøre i IndyCar serien. Det er dette som er så unikt i amerikansk formelbil racing. De som vinner på et nivå er sikret en plass på neste trinn, og på den måten er det mulig å komme til toppserien IndyCar uten å ha med seg millioner av dollar.
– Det er IndyCar jeg vil kjøre, og om noen år skal jeg være med der, sier unggutten optimistisk.