Holten starter i Portugal

holten lites
Det er nå klart at Daniel Holten også kommer til å kjøre den nye serien RXLites, med fem runder i Europa og finalen i Tyrkia. Til helgen går første runde i Portugal.

-Det har vært klart en tid at jeg også skulle kjøre denne serien, i tillegg til RallyX i Supercar, der alle løpene går i Sverige, sier Daniel Holten, som legger til at dette etter hvert ble en del av avtalen han nå har med Olsbergs MSE.
-Min bror Åsmund skal kjøre denne klassen i RallyX, og jeg skal kjøre den samme bilen som han bruker, slik at vi deler på denne, forklarer Daniel, som er veldig glad for at han nå også får denne muligheten.
– Det er hovedsponsoren min Granberg AS, Andreas Eriksson og Olsbergs MSE som har gjort dette mulig for meg, og nå blir det min jobb å gjøre så godt jeg kan for at de skal få noe igjen for at de satser på meg.
Det blir et hektisk program for Daniel frem til løpet i Høljes i begynnelsen av juli.
– Ja, Høljes blir det åttende løpet i år, så det blir mer eller mindre kjøring hver helg frem til da, men det er nå dette jeg liker så det går sikkert bra.

RXLites serien er en helt ny serie som blir kjørt sammen med VM i rallycross (FIA World Rallycross Championship) som også blir arrangert for aller første gang i år.
– Rallycrossen har hatt en rivende utvikling de siste årene, og spesielt i fjor da IMG kom inn som promotor og startet jobben mot å få til et VM i rallycross. Planen var i 2015, men nå starter det allerede til helgen i Portugal. Helt fantastisk, sier Daniel.

Lånke og Høljes
Under VM-rundene på Lånke og i Høljes skal Daniel kjøre Supercar, i den same bilen han kjører i RallyX i Sverige.
-Har kjørt disse to løpene i Frode Holte sin Volvo C30 de to siste sesongene og det har vært en fantastisk opplevelse. Nå får jeg komme tilbake sammen med Olsbergs MSE, som stiller med tre Supercars på Lånke og fire i Høljes.

Tilbake i Portugal
Når Daniel Holten til helgen stiller i Portugal er det på en bane han har gode minner fra.
– Gjorde mitt beste løp i EM der i mai 2011 i en leid Citroen C2, etter at jeg knuste Citroen Saxoen min i Bergen helgen før, slutter Daniel.
FAKTA
Daniel Holten (22) er fra Vikedal og kjører for NMK Vikedal. Han er Vestlandsmester og Norgesmester i rallycross. NM tittelen tok han i 2010, og i 2011 kjørte han ni av ti EM-runder i samme bil, en Citroen Saxo i klassen Super 1600. De to siste sesongene har han kjørt NM i en Holten Motorsport Ford Fiesta.
I 2012 og 2013 kjørte han i tillegg EM-rundene i Supercar på Lånke i og Høljes, i Frode Holte sin Volvo C30 Supercar. Alle fire gangene med gode resultater. I år skal Daniel kjøre videre i Supercar i den nye serien RallyX Supercar Scandinavia, for det svenske teamet Olsbergs MSE (OMSE) i en Ford Fiesta ST og RXLites også i en bil for Olsbergs MSE.