Kjører rally rett utenfor husveggen

For Ole Christian Veiby er det ikke mulig å kjøre nærmere hjemmebane enn det han vil gjøre under Rally Finnskog. Den ene fartsetappen går bokstavelig talt rett utenfor husveggen.

 

Kongsvinger-gutten er til daglig fabrikkfører for Skoda Motorsport, men lørdag kjører han i privat regi under Rally Finnskog.

– Jeg gleder meg enormt til å kjøre på hjemmebane. Jeg regner med at forholdene på skogen er fantastiske nå, og de beste rallyveiene i Norge finner du på Finnskogen. I år er Nesteby-etappen tilbake på programmet, og nærmere hjemmebane er det ikke mulig å komme, sier 21-åringen, som skal kjøre en Skoda Fabia R5, som hans norske team har gått til anskaffelse av. Bilen er helt ny, og lik den han kjører i VM for Skoda Motorsport.

Sammen med kartleser Stig Rune Skjærmoen kommer han nærmest rett fra Rallye Monte-Carlo til Kongsvinger – og en test på svensk side av grensen på onsdag.

– Det er lite som kan måle seg med å kjøre Rally Finnskog. Jeg skal aldri slutte å kjøre dette løpet! Jeg kjenner det kribler, og det blir utrolig gromt, sier Ole, som i sitt ”nye liv” som fabrikkfører ikke får kjørt like mye på snø som tidligere.

– Jeg koser meg skikkelig når det er ordentlige snøforhold. Og med tanke på at svenskerally er neste VM-runde, blir Rally Finnskog en viktig gjennomkjøring. Jeg var på en test på Dagali med Skoda før jul, og skal også ha test med fabrikkteamet før Rally Sweden. Men å kjøre løp er likevel noe annet, og sånn sett blir Finnskogrally en nyttig gjennomkjøring for oss, påpeker han.