Klasseseier for Marcus

Marcus Påverud leverte overbevisende innsats for Leipert Motorsport i 24-timersløpet i Dubai fredag og lørdag. Laget kjørte inn til klasseseier i SPX-klassen og en flott 14.plass totalt i et sterkt internasjonalt felt med i alt 75 startende biler.

Marcus Påverud gjorde grovjobben og kjørte teamets Lamborghini Huracan Super Trofeo fem timer i nattemørke. «Midnight Marcus» var blant de raskeste på banen gjennom natta og la dermed også grunnlaget for teamets gode resultat.

-Jeg fikk faktisk advarsel fra teamet for at jeg kjørte for fort, men det var så moro å kjempe med de raskere GT3-bilene at det ble vanskelig å holde igjen. Jeg synes selv jeg fikk veldig fin flyt og klarte dessuten å manøvrere ganske effektivt i stor trafikk ute på banen, sier Marcus Påverud.

18-åringen fra Lier var yngstemann på laget til det tyske teamet Leipert Motorsport. De øvrige førerne på laget var Frederik Schandorff fra Danmark, Jake Rattenbury fra England, Harald Schlotter fra Tyskland og Kaled Al Mudhaf fra Kuwait. Rattenbury kjørte bilens raskeste rundetid 2.02.50 med nye dekk bare noen minutter etter start kl. 15.00 på fredag. Rett før kl. 02.00 på natta kjørte Marcus på 2.02.52 med dekk som hadde gått to timer. Da var han blant de seks raskeste bilene ute på banen, og fikk beskjed fra teamet at han ikke fikk lov til å kjøre fortere!

Teamsjefen Ingo Leipert hadde tårer i øynene da Marcus kom ut av bilen etter sitt tredje kjørepass i bilen lørdag morgen. Yngstemann på laget hadde da kjørt bilen opp til fire runders ledelse på hardeste konkurrent i SPX-klassen, og de andre sjåførene kunne da konsentrere seg om å bevare ledelsen til mål uten å ta sjanser. Foran teamets Lamborghini i mål var det bare GT3-biler, som er mer modifisert og raskere enn bilene i SPX-klassen.

-Jeg håper at det blir flere 24-timersløp denne sesongen. Teamet skal delta i ytterligere tre slike løp, med finale i Austin i USA i november, og jeg har en god følelse for at Leipert ønsker å ha med meg videre. Nå har jeg fullført to 24-timersløp på et snaut halvår, og begge har endt med klasseseier og gode totalplasseringer, så jeg føler at dette er noe som passer for meg. Jeg har jo en drøm om å kjøre det berømte 24-timersløpet på Le Mans-banen, kanskje allerede om et par-tre år, sier Marcus.

Utover vinteren skal Marcus starte forberedelsene til årets sesong i GT4 European Series, der han skal kjøre Leipert-teamets Mercedes AMG GT4. Foreløpig er det ikke klart hvem han får som makker i årets sesong, men teamet skal avholde flere tester for å finne en god teamkamerat til Marcus i sesongen som starter i april. Det kan også bli deltakelse i 24-timersløp i Portimao, Algarve i juli, Barcelona i august og Circuit of The Americas i Austin, Texas, i november.

-Det blir uansett veldig spennende. Nå har jeg langt mer erfaring fra internasjonal racing enn jeg hadde bare for et år siden, og jeg har ambisjoner om å være med i tetkampen i GT4-mesterskapet, sier Marcus Påverud.