Kontrastfylt fabrikkdebut for Veiby

Debuten som fabrikkfører i VM ble en berg og dalbane-følelse for Ole Christian Veiby. Skoda Motorsport-føreren måtte bryte etter en rulling på fredag, men fikk bilen på veien igjen lørdag, og fullførte Wales Rally GB med å levere noen virkelig sterke etappetider.

 

– Det ble et løp med oppturer og nedturer. Det var en strek i regninga at vi rullet på fredag, men desto morsommere at vi avsluttet løpet med noen sterke etappetider søndag, sier Ole Christian Veiby.

21-åringen fra Kongsvinger åpnet Wales Rally GB med to tredjetider og en andretid før han var raskest i WRC2-klassen på SS4. Dermed lå han på andreplass sammenlagt, bare 7,5 sekunder bak Pontus Tidemand – årets verdensmester i WRC2. Men fredagen ble en kontrastfylt dag for rallytalentet. For på den påfølgende etappen rullet han bokstavelig talt ut av løpet i sin Skoda Fabia R5.

– Det er fullt og helt min egen feil. Jeg kom for fort inn i en sving, og skled ut og traff en jordvoll. Bilen gikk rundt og ble så skadet at vi måtte bryte for dagen. Det var utrolig skuffende, for jeg synes vi hadde funnet en fin flyt og rytme i kjøringen. Vi pushet ikke på noen som helst måte, men feil kan forekomme likevel, noe vi dessverre fikk erfare, forteller Ole.

Mekanikerne fikk ordnet bilen, slik at han og kartleser Stig Rune Skjærmoen var tilbake på start lørdag, men de var naturlig nok helt ute av toppkampen. De åpnet litt forsiktig, men ble etter hvert varme i kjøredressen og leverte noen meget solide etappetider. Unggutten fulgte opp med ytterligere to etappeseire, og flere topp 3-tider.

– Jeg vet at tempoet er der, og synes jeg fikk vist meg frem. Luker vi bort noen småfeil, så er vi med helt i toppen, sier Ole, som kunne se at teamkamerat Tidemand vant WRC2-klassen.