Lærerik helg for Kevin Aabol

Formel Renault 1.6
I helgen ble løp nummer syv, åtte og ni i det svenske Formel Renault 1.6 mesterskapet kjørt på Kinnekulle Ring med Kevin Aabol med i feltet som eneste nordman.

Etter en stekende varm testdag på torsdag ble det på fredag kjørt enda en trening og kvalifisering. Team og fører slet med å finne farten og dermed ble det 8. startspor i den første finalen.

Med godt over 30 grader på lørdag var forholdene utfordrende for både bil og fører. Den første finalen gikk ikke helt som teamet hadde håpet på, og det endte på 8. plass. Dette gav 8. startspor i den andre finalen, hvor Kevin kjørte seg opp til en 5. Plass, og noterte den raskeste siste runde av samtlige.

– Mot slutten av den andre finalen følte jeg at det endelig begynte å løsne, sa 19-åringen fra Sandefjord.

– Synd at det ikke skjedde tidligere, men vi tar med oss det positive videre.

På søndagen var det lenge usikkert om det ble regn eller tørt. Noen få minutter før start ble avgjørelsen tatt og regndekk ble montert. Dette viste seg å være riktig valg, men dessverre bommet teamet på innstillingene på bilen, og helgen ble konkludert med en 7. Plass i den tredje finalen.

Selv om helgen ikke gikk helt som Aabol Racing hadde håpet på tar de med seg mange gode erfaringer videre. Neste løp i Formel Renault 1.6 mesterskapet går på Östersund flyplass i Sverige sammen med STCC 9-10 august.