Lindland holder tittelkampen i live

Roar Lindland kjørte inn til andreplass i kategori B da Porsche Supercup gjestet Monza. Dermed lever fortsatt håpet om sammenlagtseieren i klassen.

Roar Lindland var klar for å revansjere seg etter en kjedelig avslutning på forrige ukes løp på Spa i Belgia. Der endte det andre løpet med en kollisjon med hovedkonkurrenten Egidio Perfetti.

På fredagens trening var han raskest av førerne i kategori B, og et voldsomt regn på lørdag sørget for at kvalifiseringen ble avlyst. Dermed var det treningstidene som gjaldt, men Lindland fikk ti plasser i straff grunnet kollisjonen i Belgia. Dermed startet han som nummer 30 i søndagens løp.

– Med det utgangspunktet var det vanskelig å få til noe som kan kalles hundre prosent. Vi gjorde imidlertid det vi kunne, og løpet gikk sånn sett etter planen, sier Lindland. Han ble til slutt nummer to i klassen – bak Egidio Perfetti.

Søndagens løp på Monza var av det dramatiske slaget med flere kollisjoner og avkjøringer. Lindland klarte imidlertid å komme seg helskinnet gjennom løpet uten å bli blandet inn i problemene.

– Når man starter så langt bak blir det jo et helt annet løp. Jeg måtte klare å kjøre meg opp, men det var samtidig avgjørende at jeg klarte andreplassen. Hadde jeg ikke klart det i dag, så hadde det nærmest vært umulig å ta sammenlagttittelen, sier Lindland.

Etter helgens løp ligger han på tredjeplass sammenlagt med 132 poeng. Egidio Perfetti og Roland Berville ligger begge fire poeng foran. Mesterskapet avgjøres basert på siste seier dersom noen har like mange poeng. Dermed vil Roar gå seirende ut av duellen dersom han vinner begge de to siste løpene i Mexico.

– Det blir en thrilleravslutning i Mexico. Jeg kommer til å gjøre alt jeg kan for å stå øverst på pallen når sesongen er over, sier Lindland.

De to løpene i Mexico går av stabelen siste helgen i oktober, men før den tid skal Lindland kjøre seks løp i den franske Porsche Carrera Cup-en. Det første av disse går på Magny-Cours mellom Paris og Lyon allerede førstkommende helg.

– I det franske mesterskapet er ting langt fra avgjort. Vi har kjørt fem løp, men det er fortsatt seks løp igjen. Der kan mye skje, avslutter Lindland.