Marcus måtte bryte etter en time

Det ble en skuffende helg for Marcus Påverud på Circuit de Barcelona  Catalunya. Laget til 17-åringen fra Lier måtte bryte 24 timers løpet på Formel 1-banen allerede en time etter starten klokka 12 på lørdag da et hjullager havarerte på deres Honda Civic TCR.

-Det er vanskelig å svelge at vi ble det første laget som brøt løpet og at vi ikke hadde deler for å reparere skaden på bilen. Jeg har fått mye tid bak rattet under treningene her i Barcelona, men det er en fattig trøst når jeg ikke fikk kjøre i selve løpet, sier Marcus Påverud.

Laget med Marcus, Martin Jensen og Jacob Mathiassen fra Danmark, samt Jocke Frid fra Sverige kvalifiserte som nr. 16 av i alt 41 biler som stilte til start, men i et 24 timers løp betyr kvalifisering og startposisjon svært lite, og på racetempo ville laget vært svært konkurransedyktig. Dette viste seg også i den første timen av løpet da Martin Jensen som kjørte fra start avanserte til 9.plass og holdt godt følge med teten.

-Det var meningen at jeg skulle tatt over etter Martin, men han kom inn 20 minutter før planlagt med havarert hjullager. Jeg ble bedt om å sette meg i bilen mens mekanikerne jobbet med bilen, men etter ti minutter fikk jeg beskjed om å gå ut igjen da teamet ikke hadde deler for å reparere skaden, sier Marcus.

Det var det danske teamet Insight Racing som hadde ansvaret for å drifte bilen i løpet, med teameieren Martin Jensen i spissen. Teamet forsøkte å finne alternative løsninger for å reparere skaden, men da det ikke var andre Honda Civic-biler til start  løpet var det ikke tilgang til deler som passet på blen, selv om hjullageret på Marcus`Honda Civic TCR faktisk er en standardkomponent.

-Det er en enorm skuffelse og vanskelig å fatte at vi skal behøve å bryte et løp fordi en standardkomponent havarerer og ikke finnes med i deleutvalget, sier Rune Påverud som er faren til Marcus og hovedeier i bilen som ble innkjøpt før denne sesongen.

-Marcus har hatt suksess med innhopp i NM-rundene i GT-klassen på Rudskogen, der han har vunnet fire av seks løp han har stilt opp i. Men det er langdistanseløpene som har vært hovedsatsingen, og det har altså blitt brutt løp både på Paul Ricard i Frankrike og nå i Barcelona. Det som skjedde denne gangen gjør at vi må evaluere hva vi skal gjøre videre og hvordan vi videre forholder oss til Insight Racing som har hatt ansvaret for å drifte bilen, sier Rune Påverud.

Marcus er påmeldt til 24 timers løp på Circuit of the Americas i Austin, Texas, i USA i november, men deltakelsen står nå i fare etter det som skjedde i Barcelona denne helgen.