Mats Lysen gjør EM-debut

mats_lysen_500.jpgDet er både kribling i ben og armer og sommerfugler i magen til Mats Lysen fra Brandval om dagen. Ikke rart når man som 16-åringen skal gjøre EM-debut i rallycross.

 

Med en rykende fersk dispensasjon fra aldersbestemmelsene i lomma er Mats Lysen i full gang med å forberede seg til EM-debut. Han har gjort kometkarriere etter at han tok steget fra crosskart til rallycross junior. Sist helg fikk han kjøre NM-runde sammen med seniorene. Det gikk så bra at Bilsportforbundets rallycrosseksjon ikke hadde betenkeligheter med å la 16-åringen slippe til i EM-runden på Momarken 28.-29. juni.

-Det er helt rått at jeg får muligheten. EM er noe jeg har drømt om lenge, og nå får jeg sjansen som 16-åring, jubler Mats Lysen, som tok gladnyheten om at han var EM-klar som en aldri så liten trøst etter å ha vært svært så uheldig under siste helgs NM-runde. Der kjørte han seg oppsiktsvekkende til nest beste startspor i A-finalen. Da han var på vei mot 2. plass bak den suveren NM-lederen Even Hvaal, mistet Mats et hjul på sin Citroën Saxo Kit Car. Dermed ble det 5. plass.

-Målet var å nå B-finale, og bli blant de ti beste, så jeg kan jo ikke være misfornøyd, sier Brandvalgutten, som kjører samme type bil som ikke ukjente Sebastien Loeb startet sin VM-karriere med i rally. I 2002 ble Loeb juniorverdensmester i nettopp en Citroën Saxo Kit Car.

På Momarken stiller Mats Lysen i klassen divisjon 1A. Det er gruppe A-biler, noe som vil si rimelig fri trimming. Men i klassen tillates kun forhjulsdrevne biler, og motorene skal ikke ha volum over 1600 ccm.

Det er ikke tvil om at 16-åringens EM-debut vil bli fulgt med argusøyne. Kanskje er det en ny Martin Schanche vi vil se på Momarken siste helg i juni.