Mats Østberg kjører Rally Hedemarken

Mads Østberg kjører Rally Hedemarken lørdag med sin Ford Fiesta WRC 2017.  WRC-bilen inngår ikke i noen av mesterskapsklassene, men Mads skal kjøre løpet som en test før VM-løpene senere i sesongen og som et ledd i prosessen for å finne en ny permanent kartleser.

Det er Emil Axelsson fra Sverige som skal lese notene for Mads på Hamar, og han er en av tre kartleserkandidater som er under vurdering for satsingen videre framover.

-Den nye generasjonen WRC-biler inngår ikke i noen klasse for nasjonale mesterskap, og det endte med at vi måtte søke dispensasjon fra Norges Bilsportforbund for å kunne kjøre som ordinær deltaker i løpet. Jeg er glad for at NBF fant en løsning etter hvert og ser nå fram til å kjøre for norsk publikum på de tøffe veiene rundt Hamar, sier Mads Østberg.

Rallysjåføren fra Våler i Østfold har i år blitt kjent som hoppkongen i Rally-VM med de lengste svevene på flere av de berømte hoppene i VM-rundene, blant annet Colins Crest i Rally Sweden der han i vinter hoppet 44 meter. Under Rally Hedemarken skal Mads og de andre deltakerne to ganger over hoppet som er legendarisk i norsk rallysport, Engseth-hoppet (oppkalt etter Elverums rallyveteran Per Engseth) på etappen Rokosjøen i Stange kommune.

-Jeg har kjørt mange ganger over Engseth-hoppet, som kanskje er det stedet i Norge der det er mulig å sveve lengst med rallybil. Jeg deltar ikke i rally primært for å hoppe langt med bil, men det hadde vært moro å se om vi kan strekke oss et sted mellom 40 og 50 meter med den nye WRC-bilen, sier Mads.

Men først og fremst skal Mads bruke deltakelsen i Rally Hedmarken som en testmulighet før VM-rundene i Spania og Wales. Samtidig er han inne i en prosess med å finne en ny permanent kartleser for satsingen videre framover, og den prosessen går videre med Emil Axelsson fra Sverige i kartleserstolen på Hamar.

Som test er Rally Hedmarken ikke veldig relevant før VM-løpet i Spania, men som kjøretrening blir det svært verdifullt.

-Det har vært en lengre pause uten kjøring siden EM-løpet i Polen og jeg trenger å komme meg bak rattet igjen. Jeg kjørte som gjestesjåfør i Porsche Carrera Cup i Sverige sist helg, men banekjøring er så langt fra rally at det ikke kan regnes som testing. Rally Hedmarken har tøffe og krevende veier med bitvis høye hastigheter og vi skal kjøre alle etappene to ganger slik at jeg får et reelt sammenligningsgrunnlag og mulighet til å forandre på oppsett på bilen. Jeg gleder meg også til å vise fram den nye WRC-Fiestaen til et norsk publikum og kan garantere at vi skal kjøre for fullt når vi kommer i gang på Hamar lørdag morgen.

 

Rally Hedemarken er årets siste NM-runde i rally, med start og mål på Hamar og fartsetapper i Stange og Ringsaker kommune. Det skal kjøres i alt 11 fartsetapper på totalt 87 km. Den første etappen, Ekeberg i Stange kommune, starter kl. 08.38 lørdag morgen. Målgang skjer ved Scandic Hotel i Hamar ca. kl. 17.30, der det også blir klart hvem som sikrer NM-medaljene i de fire forskjellige klassene.