Medaljer til Kongsten og Øren

Lars Løvstrand vant finalen i Shortcar foran Martin Barry-Berg og Gaute Øren, som også sikret NM-bronse. Tommy Kongsten tok sølvet, bak Sivert Johansen, som allerede var NM-vinner i Shortcar og ikke kjørte finaleløpet.Tommy Kongsten NAF Nordre Vestfold sikret sølvet, men gikk rundt i A- finalen. Etter innledende omganger var han klar for pole position.

-Inn mot første sving var det en som presset seg inn foran meg for tidlig, og bilen min gikk rundt, sier Tommy Kongsten om det som skjedde i starten av finalekjøringen.
Han kjenner heldigvis ikke noe i kroppen etter rundvelten, der han skled opp-ned bortover asfalten, etter at han gikk rundt i cirka 150 kilometer i timen.
-Jeg kjenner ingen ting, men det blir nok en vinter med mye jobb med bilen, som må plukkes helt fra hverandre og bygges opp igjen, sier han, som likevel lover å stille på startstreken neste sesong, og ta opp kampen med NM-vinner Sivert Johansen.
-Bortsett fra en forferdelig avslutning, har sesongen gått bra, og målet må være å komme enda sterkere tilbake neste år.

Gaute Øren, NMK Gardermoen, var den som dro det lengste strået i kampen om bronsemedaljen. Etter innledende var han direkte kvalifisert til A-finale, og her endte han til slutt på pallen til en tredje plass. Han er veldig godt fornøyd med sesongen, selv om det også har vært litt motbakke.
-Må bare få gratulere Sivert Johansen og Tommy Kongsten med medaljene, og selv er jeg godt forøyd med at jeg greidde den siste, sier Øren, som dermed kunne innkassere sin sjette NM-medalje.
Finaleløpet er han også godt fornøyd med.
-Hadde beste- og andretid i omgangene, og en pallplass til slutt er bare helt topp, sier han

Lars Løvstrand, NMK Melhus, vant finaleløpet og befestet sin posisjon som en fører som er god i Shotcar når det kommer til rallycross. I juni ble han nummer to hjemme på Bollandsmoen, også i Skien var han på pallen. I helgen gikk han for aller første gang helt til topps.
-Ja, det er rallycross som eg meg, og jeg er veldig godt fornøyd med at jeg nå kunne gå helt til topps nå i avslutningen, sier han, som kom ut som nummer to i omstarten i A-finalen, etter at den første ble stoppet etter rundvelten til Tommy Kongsten.
Før dette hadde han vært raskest på trening og i første omgang, før det ble en fjerde- og tredjetid i de to siste omgangene.
-Hadde tredjesporet på startplata, kom ut som nummer to og tok alternativsporet tidlig, noe som nok var årsaken til at jeg greide å holde på andreplassen helt inn.

Martin Barry-Berg og Bernt Harald Jensen, begge fra NAF Motorsport Ringerike, gjorde det kunststykket i komme seg videre fra C- og B-finale til A. Og mens Martin Barry-Berg kunne klatre opp på pallen til en andre plass til slutt, ble Bernt Harald Jensen nummer fire i løpet.