Mikkelsen med mye positivt i debuten

Andreas Mikkelsen tar med seg mye positivt hjem fra Rally Spania og debuten for Hyundai Motorsport. – Selv om asfaltetappene ble mer utfordrende enn jeg hadde forutsett, så har det absolutt vært et løp med mange gode svar, sier han.

 

VM-runden i Spania er et spesielt løp hvor fredagens fartsetapper går på grus, mens det avsluttes med asfaltetapper lørdag og søndag. Etter grusetappene var Andreas Mikkelsen og hans kartleser Anders Jæger i en sensasjonell ledelse. Selv om de tre siste års bronsemedaljør i VM utvilsomt er en av verdens beste rallyførere, var det ingen som hadde kunne forventet at han skulle knalle til med ledelse i sitt første løp i Hyundai i20 Coupe WRC. Med minimal testing på asfalt, var det derimot forventet at han skulle få det vanskeligere på asfaltetappene.

– Det har vært en helg med mange positive erfaringer. Grusetappene er jeg veldig fornøyd med. Å lede etter første dag med ny bil og nytt team, er helt fantastisk. Det overgår nesten hva jeg hadde drømt om. Men asfalten ble vanskeligere enn det jeg hadde forutsett, innrømmer han.

28-åringen hadde et håp før lørdagens etapper å finne en fin rytme slik at han kunne holde et komfortabelt tempo som var godt nok til å henge med i toppen. Men han fikk raskt erfare at det er helt nødvendig med mer testing på asfalt før han finner det optimale oppsettet på bilen.

– Hver bil er forskjellig, men jeg hadde egentlig mer forhåpninger om asfaltetappene med tanke på min egen kjøring. Det ble vanskelig, for jeg sleit med å finne en ordentlig følelse med bilen – selv om det ble bedre og bedre utover i løpet. Vi har justert bilen underveis, slik at den passer min kjørestil bedre. Fortsatt er det mye vi kan få gjort med innstillingene, men det er ikke noe vi har anledning til under et løp, forteller han.

På lørdagens nest siste etappe måtte han bryte etter å ha truffet en stein. Bilen var imidlertid ikke mer skadet enn at han var tilbake på start igjen i dag.

– Oppsummert vil jeg si at jeg er fornøyd med helgen. Grusen var veldig bra, og det er fortsatt en del å lære om bilen og hvordan jeg skal kjøre den på asfalt. Det vil komme automatisk etter hvert som jeg lærer bilen bedre å kjenne. Potensialet til å vinne med Hyundai er absolutt til stede, sier Andreas.