Mikkelsen topper i Subaru Cup

andreas_mikkelsen_sigdal_460.jpgFørerne i den populære Subaru Cup jakter nye topplasseringer når Numedalsrally kjøres i det flotte fjellområdet ved Uvdal førstkommende lørdag. Etter årets to første runder er det Andreas Mikkelsen som topper poengstillingen.

Andreas Mikkelsen fra NAF Motorsport Asker & Bærum var suveren vinner av Subaru Cup i fjor, og han har også innledet årets sesong med å vinne de to første rundene i Sigdalsrally og Mountain Rally. Nylig kjørte han inn til en sterk 2. plass i S2000-klassen i VM-løpet Rally Sweden. Men til tross for en internasjonal satsing, er det ikke noe problem for Mikkelsen og hans kartleser Ola Fløene å finne motivasjon foran Numedalsrally. Mikkelsen ligger da også på en andreplass i NM i gruppe N med sin Subaru Impreza WRX, så han skal også kjempe om poeng i et mesterskap han vant i fjor.

-Det kommer til å bli helt fantastike forhold under løpet på lørdag. I tillegg til mye snø og skikkelige vinterforhold ser det ut til å bli strålende sol og en flott dag for både oss som deltar og poublikum. Jeg gleder meg veldig til å kjøre, sier Andreas Mikkelsen som nettopp er kommet hjem fra to ukers ferie i Thailand.

Den som ligger nærmest Mikkelsen i Subaru Cup så langt i år er Anders Aa. Kjær fra NMK Larvik. Han er 15 poeng bak etter å ha kjørt inn til andreplass bak Mikkelsen i begge rundene til nå. Åtte poeng bak Kjær ligger svenske Jerker Axelsson.

I fjor var det Mikkelsen og Fløene som var best av Subaru Cup-førerne i Numedalsrally da de endte på en 7. plass totalt i løpet.

På lørdag vil det være 11 deltagere som stiller i Subaru Cup, og en av dem er Subaru Norges administrerende direktør og bilsportsentusiast, Arne Berg.

– Berg kjørte Numedalsrally også i fjor, men måtte bryte på grunn av motortrøbbel. Det hevdes at det var Subarueier Nils Petter «Blodstrupmoen» Gill som hadde tuklet med motoren, men det ble aldri bekreftet, sier Informasjonssjef Stian Thrane i Subaru Norge.

– Så langt vi vet skal ikke Nils Petter kjøre denne gangen, men hvis han stiller kjører han nok en WRC-bil. Nils Petter kjørte også i fjor, og vant da den interne «duellen» mot Arne Berg.

Samtlige deltagere i Subaru Cup stiller med like forutsetningene. Bilene er helt identiske. Det er en Subaru Impreza Sti 2,0 turbo. I utgangspunktet rigget i henhold til det internasjonale gruppe N-reglementet, men med restriksjoner som for eksempel standard gir og differensialer. Dette er gjort for å redusere kostnadene. Bilene har allikevel en effekt på 285 HK, og motoren har et dreimoment på 580 Nm. Bilene har seks trinns tettsteget girkasse med elektronisk senterdifferensial med ti forskjellige innstillinger. I tillegg til de seks NM-løpene i rally, skal det også kjøres fire asfaltbaneløp på henholdsvis Vålerbanen og Rudskogen.
Numedalsrally har start og innkomst ved Rødberg Hotell. Løpet inneholder åtte fartsetapper på til sammen 116,06 km. Løpets serviceplass er ved Næringsparken i Uvdal, mens basen er på Trollstua.

Det er live rallyradio under hele løpet som kan høres på websiden www.rallynm.no eller på frekvensen til Radio Hallingdal, FM 103,8, for de som befinner seg i løpsområdet.

NRK2 sender en halv time fra løpet klokken 20.10 på søndag kveld.

Poengstilling Subaru Cup 2010 (etter 2 løp)
1. Andreas Mikkelsen, NAF Motorsport Asker & Bærum, 55
2. Anders Aa. Kjær, NMK Larvik, 40
3. Jerker Axelsson, SMK Trollhättan, 32
3. Pontus Tidemand, SMK Eda, 32
5. Sivert Johansen, NMK Tønsberg, 27
6. Richard Haget, KNA Kongsvinger, 25
7. Jim Roger Haugom, KNA Kongsvinger, 24
8. Marius Aasen, NAF Motorsport Asker & Bærum, 20
8. Herman Tank-Nielsen, NAF Motorsport Asker & Bærum, 20
10. Thomas Kvam, NAF Motorsport Grenland, 18

Komplett poengstilling: