NBF lanserer online racing-cup


Virtuell racing7
I høst har ungdom mellom 14 og 18 år mulighet til å delta i Bilsport Online Racing-cup, og konkurrere med hverandre på nett. Premien er en tur til Italia hvor vinneren får teste en shortcar.

 

Simulatorracing har blitt stadig mer populært de siste årene – både som trening for aktive bilsportutøvere, underholdning og som en helt egen konkurranseform med egne miljøer. Norges Bilsportforbund lanserer derfor i høst en egen konkurranse for unge simulatorførere hvor de har muligheten til å vinne en tur til Italia og en test av shortcar i begynnelsen av 2017. Vinneren vil også få med seg racerfører Tommy Østgård som trener på testen. Østgård har erfaring fra både norsk og internasjonal bilsport, og har i tillegg drevet talentutviklingsprogrammet Tommy Østgård Race Academy.

 

Bilsport Online Racing-cup er for ungdom mellom 14 og 18 år som ikke har lisens for bilsport i dag. Ansvarlig for talentseksjonen i Norges Bilsportforbund, Holm Jacob Matheson, håper denne konkurransen kan vekke interessen for bilsport hos enda flere yngre.

 

– Dette er en glimrende mulighet for unge mennesker å bli kjent med bilsporten uten at det koster penger. Vi ønsker at så mange som mulig skal få se hva bilsport dreier seg om, og med en realistisk simulator kan man lære mye, sier han.

 

Konkurransen vil foregå i tidsrommet august til oktober, med innledende runder som strekker seg over to uker. I denne perioden kan alle som vil melde seg på og kjøre så mye de vil. De raskeste blir så plukket ut til en semifinale, og de åtte raskeste herfra går videre til en finale som vil finne sted på Oslo Motor Show i slutten av oktober. Finalen vil bli kommentert live av Formel 1-kommentator Atle Gulbrandsen, og den vil også bli sendt direkte på nett.

 

Hele konkurransen vil foregå gjennom simulatoren Live for Speed, og man vil konkurrere med en Formula BMW. Live for Speed er helt gratis og kan kjøres på de fleste moderne PC-er. På denne måten har alle mellom 14 og 18 som vil anledning til å delta i konkurransen.

 

Det vil bli publisert jevnlige oppdateringer på både Facebook og Instagram slik at alle kan følge utviklingen i konkurransen – og se hvordan både de og andre venner ligger an med tanke på å nå finalen på Oslo Motor Show i oktober.

 

– Vi håper så mange som mulig benytter denne anledningen til å bli bedre kjent med bilsporten, avslutter Matheson i NBF.

Mer om Bilsport Online Racing-cup og påmelding