NM-avslutning i bakkeløp

12_haugan_bakke.jpgFørstkommende helg blir det NM-avslutning i bakkeløp for biler ved Varna Kart Ring i Våler i Østfold. Det skal kjøres to runder, en på lørdag og en på søndag.

Traseen det skal kjøres i er 1 250 meter lang og går fra riksveien og inn til gokartbanen. Banedekket består av både grus og asfalt, så det blir utfordrende konkurranser for deltagerne.
Det er femte gang den driftige gokart-klubben KNA Varna arrangerer NM-runder i bakkeløp. Traseen det skal kjøres var nybygd som innfartsvei til den populære gokartbanen for fire år siden.
Det er fem forskjellige klasser som har NM-status i bakkeløp. Det er de tre supernasjonal-klassene, en klasse for tohjulsdrevne rallybiler, og en klasse for firehjulsdrevne biler.

I tillegg kjøres det også to runder i norgescup for rallycross nasjonal. Der er det to klasser, henholdsvis inntil 2 400 ccm og over 2 400 ccm. På Varna kjøres også en gjesteklasse med historiske biler der blant annet den «gamle» bakkeløpskongen Tore H. Bratlie stiller med en Skoda.
I supernasjonal inntil 1600 ccm er det Trond W. Martinsen fra NMK Larvik som leder foran de to siste rundene i sin Citroën Saxo. Marthinsen har 106 poeng. På en andreplass ligger Anders Hansen fra NAF Fredrikstad i VW Polo med 88 poeng. Hansen har tilbakelagt atskillige runder i gokart på Varna-banen, og vil nok satse hardt på å vise seg fra sin beste side for hjemmepublikummet. På tredjeplass ligger Svein G. Nielsen fra KAK med Peugeot 106 og 86 poeng.
I supernasjonal 1600-2000 ccm er det Christian Sandmo fra NMK Drammen som leder med sin Opel Kadett. Sandmo har 99 poeng. På en andreplass følger pappa Johny Sandmo fra NMK Drammen i Honda Civic og 89 poeng. Kjetil Larsen fra KAK i Ford Fiesta ligger på tredjeplass med 77 poeng.
I supernasjonal over 2000 ccm er det fjorårets mester, Stian Haugan fra KNA Telemark, som er i tet også i år. Med sin Citroën Xsara har han kjørt inn 100 poeng på fire runder. Petter Paulsen fra NAF Motorsport Gjøvik er på andreplass med 87 poeng. På tredjeplass ligger Geir Paulsen, også han fra NAF Motorsport Gjøvik, med 80 poeng.
I klassen for tohjulsdrevne rallybiler er det fjorårets bronsevinner, Cato Brynildsen fra NMK Gardermoen som leder foran avslutningen i Østfold. Med sin BMW M3 har han 105 poeng. Nærmest følger Ståle Braset fra NAF Steinkjer & omegn. Han har tatt 82 poeng med sin BMW M3. På tredjeplass ligger Magne Jervan fra NAF Motorsport Trøndelag med 73 poeng.

I klassen for de firehjulsdrevne bilene er Anders Grøndal fra NAF Motorsport Asker & Bærum på vei mot sin femte strake NM-tittel. Han leder så langt etter å ha kjørt inn 111 poeng med sin Subaru Impreza WRC. På en andreplass ligger Stian Hermansen fra NMK Gardermoen med sin Mitsubishi Lancer og 89 poeng. På tredjeplass følger Vidar Solheim fra NMK Gol, også han i Mitsubishi, med 74 poeng.
I norgescupen for rallycross nasjonal inntil 2400 ccm er det Robin Slåttekjær fra KAK i Ford Fiesta som leder med 86 poeng. Bjørn Modalen fra NMK Hønefoss i Volvo 240 er kun fem poeng bak på andreplass. På en tredjeplass følger Kjetil Deinboll fra NMK Nore & Uvdal i Mazda RX2. Han har 80 poeng.

I rallycross nasjonal over 2400 ccm er det Olav Fredriksen fra KNA Eiker som leder med sin Volvo 240. Han har tatt 111 poeng så langt. Nærmest følger Kjetil Grøterud fra NMK Modum & Sigdal som har 77 poeng med sin Volvo PV.

Femte NM-runde kjøres lørdag og den sjette og siste på søndag. Det kjøres tre omganger i en NM-runde, og den føreren som oppnår best tid i en av omgangene i sin klasse er vinner.

Arena :
Løpet kjøres i veitraseen fra rv115 og inn til Varna Kart Ring samt delvis i depotet og på kartbanen.

Beliggenhet:
Fra E6, Moss:
Ta av ved Mosseporten og følg riksvei 120 mot Elvestad i ca. 5 km,
deretter mot Skiptvet, riksvei 115 i ca. 12 km.

Fra E18, Askim:
Ta av mot Skiptvet, rv 115. Følg riksvei 115 til Svinndal.
Derfra videre mot Moss i ca. 12 kilometer.

Banen ligger på Skjønnerødtoppen.

Traseen:
Bakkens lengde er 1 254 meter, bredde ca. 5 meter. Banedekket er ca. 60% grus og 40% asfalt. Høydeforskjell er 28 meter.

Tidsplan :
Lørdag 18. august:
kl. 12.00 Innledende omganger
kl. 18.00 Premieutdeling
Søndag 19. august:
kl. 12.00 Innledende omganger
kl. 18.00 Premieutdeling

NM-stillinger:
http://bilsport.no/poengstilling/