NM-avslutning i Crosskart

Over 100 førere stiller til start når NMK Gardermoen på lørdag arrangerer årets NM-finale i Crosskart.

Det er stor deltagelse og stor aktivitet rundt i crosskart-Norge for tiden. Det er ikke noe å si på rekrutteringen i denne viktige grenen for nettopp rekruttering.

På lørdag kjøres årets sjette og siste løp både i Norgescup for de yngste (85 ccm) og for de fire NM-klassene.

I norgfescupen for de yngste er det Ole Kr. Spilling fra NMK Konsmo som leder foran finalen med 89 poeng. Han er tett fulgt av Linus Gimle Enger fra NMK Krabyskogen med 86 poeng. På en tredjeplass ligger Jørgen Sørlie fra NMK Aremark med 57 poeng.

I NM for 125 ccm er det Robin Larsen Hermansen som leder foran lørdagens finale. NMK Hamar-føreren har 82 poeng. Simen Johansen fra NMK Grenland har 75, mens Tobias G. Spangen fra NMK Hamar har 74. Tobias er årets vinner av NMKs juniorlandsfinale i bilcross, og var også med i konkurransen Bilsporttalentet 2022 denne uken.

I klassen for 250 ccm er det Aron Stjern Rød fra NMK Grenland som leder med 88 poeng. Troy Petersen fra NMK Melhus har 70 poeng, mens Jon Arne Aas Weberg fra KNA Solør Msp. Har 63 poeng på tredjeplass.

I 650 ccm er det Sondre Furuseth fra Oslo Msp som topper med 85 poeng. Han følges av Stinus Kvernrød fra NMK Melhus med 74 poeng. På tredjeplass finner vi Robin Grana Sand fra NMK Bø med 66 poeng.

I Crosskart Extreme ligger Alexander Heum fra NMK Grenland på topp med 78 poeng. Andremann er Thomas Eek Mustad fra NMK Bø med 68. På en tredjeplass befinner Marius Vardeberg fra KNA Kongsvinger seg med 61 poeng.

Det er de fem beste resultatene hver enkelt utøver har oppnådd i NM-serien som legges til grunn for poengberegningen. NM-reglementet crosskart: Reglement for Norgesmesterskap Crosskart 2022 – Bilsportboka

Poengstilling NM og Norgescup: Poengstilling 2022 – Norsk bilsport

Arrangøren, NMK Gardermoens nettside:  https://nmkgardermoen.no/

 

Les også: