NM fortsetter med Numedalsrally på lørdag

Alt ligger til rette for rallysportens fjelleventyr når årets andre NM-runde, Numedalsrally, kjøres på lørdag. Arrangøren kan by på gode vinterforhold, og 125 deltagere vil rulle ut fra start på Rødberg.

 

Det er 31. gang dette populære løpet, med start og målgang på Rødberg, arrangeres av NMK Nore og Uvdal. Løpet betegnes ofte, med god grunn, som Vinterens vakreste eventyr for rallyfolket.
Numedalsrally består av sju fartsetapper på til sammen 101 km. Den legendariske Smådøla-etappen på 27 km er som vanlig med, og kjøres både nordover og sørover. Her kjører deltagerne også innom Uvdal Motorsenter der det er godt tilrettelagt for publikum. Andre kjente etapper som Vergjedalen og Lesteberg er også med i årets utgave.

 

Det er dramatikk og knivskarp konkurranse om sekunder, tideler og topp-plassering i i rally-NM for tiden. Årets sesong startet med Rally Elverum, og det startet like spennende som fjoråret ble avsluttet. Førere som Frank Tore Larsen, Ole Christian Veiby, Eyvind Brynildsen, Marius Aasen og Anders Grøndal spiller sentrale roller. Frank Tore Larsen og hans kartleser Torstein Eriksen trakk det lengste strået og kommer til Numedalsrally som NM-ledere.

 

Det er fire NM-klasser i årets mesterskap. Det er klasser for firehjulsdrevne internasjonale biler, tohjulsdrevne internasjonale biler, firehjulsdrevne nasjonale biler og tohjulsdrevne nasjonale biler.

 

I toppklassen for internasjonale firehjulsdrevne biler er det altså tittelforsvarer Frank Tore Larsen og Torstein Eriksen fra NMK Modum & Sigdal som har fått den beste starten på årets sesong i sin VW Polo R5. De kjørte inn 31 poeng i Rally Elverum.
Ole Christian Veiby med svenske Johan Johansson i kartleserstolen i sin VW Polo R5 kjørte inn til andreplass i NM-åpningen. Men Veiby har en god statistikk i Numedalsrally. Han vant løpet i fjor, og han vant løpet i 2017, 2018 og 2020, og satser maksimalt på ny seier i år, nå med Jonas Andersson som bisitter. Etter årets første runde står Veiby med 25 poeng.

 

Eyvind Brynildsen og kartleser Jørn Listerud endte på en tredjeplass i sin Skoda Fabia R5 på Elverum. De var kun 12,5 sekunder bak Veiby og vant blant annet Power stage og sikret seg tre ekstra poeng der. Foran andre runde og Numedalsrally har Brynildsen 21 NM-poeng. Marius Aasen og Marlene Engan Aasen ligger på 4.plass i NM-kampen.
Anders Grøndal med kartleser Veronica Engan måtte bryte Rally Elverum, men veteranen vil nok slå hardt tilbake i Numedalsrally.
De norske førerne får også svensk konkurranse på lørdag. Verdensmesteren i rallycross, Johan Kristoffersson, som ikke er ukjent med rally, kommer til start i en VW Polo R5.

I den internasjonale klassen for tohjulsdrevne biler er det Sindre Backe fra NMK Hadeland og kartleser Mads Johansen som topper i NM med sin Peugeot 208 etter første runde med 30 poeng. Backe/Johansen kjørte inn til NM-bronse i fjor.

De leder nå foran Herman Lie-Nilsen fra NMK Modum & Sigdal og kartleser Vegard Halland. De kjørte inn 23 poeng med sin Peugeot 208 på Elverum. Tredjeplassen innehas av Marius Holtet og Jon Berg Raaen fra NMK Modum & Sigdal. De kjører Ford Fiesta og står med 18 poeng.
Steve Røkland fra KNA Kongsvinger og Morten Storsveen fra KNA Varna har vært med på å dominere denne klassen gjennom de siste årene. De tok henholdsvis gull og sølv i NM i fjor, men begge måtte bryte Rally Elverum. Det er derfor ventet at de er revansjesugne når vi kommer til Numedalsrally.
Ola Nore Jr. i Opel vil nok også gjerne være med i teten i denne klassen. Svenske Isak Reiersen i Ford Fiesta vant klassen på Elverum, men teller ikke med i NM. Han kommer til start også i Numedalsrally for å gi de norske konkurranse i en klasse som har økt i antall deltagere den siste tiden.

I klassen for nasjonale biler med firehjulsdrift er det Tony Caspersen fra NMK Aurskog-Høland med kartleser Lasse Olsen som topper så langt i år. De kjører en Suabru Impreza og sikret seg maksimale 33 poeng på Elverum.
På en andreplass ligger Morten Gravermoen fra NMK Modum & Sigdal og kartleser Ronald Haug med sin Subaru og 25 poeng. Tredjeplassen innehas av Glenn Ivar Gjester og kartleser Jim Roger Haugom fra KNA Kongsvinger med 19 poeng.
Et par interessante innhopp er det i denne klassen på lørdag. Anders Kjær fra NMK Grenland, har vært borte fra norsk rally en stund, men stiller i en Subaru Impreza med Gøril Undebakke i kartleserstolen. Europamester i rallycross, Anderas Bakkerud fra NMK Bergen, er også påmeldt i en Subaru med Henric Persson som kartleser.

 

I nasjonal klasse for tohjulsdrevne biler var det Mats Peder Hvambsahl fra KNA Kongsberg og kartleser Lasse Berg som åpnet årets NM-sesong best. Sølvvinnerne fra i fjor vant på Elverum med sin Volvo 940 og står med 30 poeng.
Nærmest dem ligger Heine Rudi og Sunniva Rudi fra lørdagens arrangørklubb NMK Nore og Uvdal. De har 26 poeng med sin Peugeot 206.
På en tredjeplass følger Andreas Hvambsahl fra KNA Kongsberg og kartleser Henrik Johannessen i Volvo 940. De har 23 poeng.

 

Det er alltid mange sterke lokale førere fra arrangørklubben NMK Nore og Uvdal i denne klassen når det er Numedalsrally, så det mangler ikke på utfordrere her. I spissen for disse stiller Jan Egil Halland og Anders Nygård i BMW M3.

 

Numedalsrally har sin base på Nore og Uvdal Næringspark. Start og målgang er ved Rødberg Hotell, mens serviceplass er i Grønnflåta Grustak.
Løpet starter klokken 08.00 lørdag morgen og målgang er 15.30. NRK1 sender en time fra løpet søndag kl. 22.15, en sending som også vil være tilgjengelig på NRK TV.

Rallyradio høres under hele løpet på www.rallynm.n

Det blir en times TV-sending fra løpet på NRK1, søndag kl. 22.15.
Sendingen vil også være tilgjengelig på NRK TV.
Rally – Numedalsrally – NRK TV

FAKTA

Det er følgende NM-klasser:
Klasse 1: Førere/Kartlesere med biler i gruppe N og R som ikke inngår i NM-klasse 2 (S2000 Rally, RRC, Rally2, Rally3 og R5). Klassene 2 og 3 iht. spesialreglement.*

Klasse 2:Førere/Kartlesere med biler i gruppe A eller N med to-hjulstrekk, uten overladning og med motorvolum maks. 2000 cm3.  Førere med biler i gruppe R med to-hjulstrekk med unntak av R3D. Klassene 4 – 7 iht. spesialreglement.*

 

Klasse 3: Førere/Kartlesere med biler i klassene 13 iht. spesialreglement.*

 

Klasse 3: Førere/Kartlesere med biler i klassene 13 iht. spesialreglement.*

 

Poengstilling etter 1. Runde (Rally Elverum)
4WD internasjonale klasser (Gr. N, R5, RRC, S2000)    

1.Frank Tore Larsen              NMK Modum & Sigdal           VW Polo R5               31
2.Ole Christian Veiby             KNA Kongsvinger                  VW Polo R5               25
3.Eyvind Brynildsen               KNA Varna                             Skoda Fabia R5         21
4.Marius Aasen                      Asker og Bærum Msp            VW Polo R5               15
5.Thomas Kvam                     Grenland Msp                        Citroën C3 R5            12
6.Stian Brøderud                    KNA Kongsvinger                   Skoda Fabia R5         9

2WD Int klasser

 1. Sindre Backe                     NMK Hadeland                       Peugeot 208               30
  2. Herman Lie Nilsen             NMK Modum & Sigdal            Peugeot 208 R2         23
 2. Marius Holtet                      NMK Modum & Sigdal           Ford Fiesta R4           18
  4. Fredrik Magnussen            NMK Modum & Sigdal           Ford Fiesta R2T         17
  5.Tom Vidar Belgen               NMK Trøgstad                        Peugeot 208 R2         15

6.Marius Bermingrud             NMK Modum & Sigdal           Ford Fiesta R2T         9

4WD Nasjonale klasser

 1. Tony Caspersen                NMK Aurskog-Høland            Subaru Impreza         33

2.Morten Gravermoen           NMK Modum & Sigdal           Subaru Impreza         25
3. Glenn Ivar Gjester              KNA Kongsvinger                  Subaru Impreza         19

 1. Sveinung Mitseim              Asker og Bærum Msp            Subaru Impreza         15
  5. Håvard Haug Underthun    NMK Hamar                           Subaru Impreza         12

2WD Nasjonale klasser
1.Mads Peder Hvambsahl     KNA Kongsberg         Volvo 940                   30
2. Heine Rudi                         NMK Nore & Uvdal    Peugeot 206 Evo        26
3. Andreas Hvambsahl          KNA Kongsberg         Volvo 940                   23
4.Kristian Hvambsahl             NMK Kongsberg        Volvo 240                   16
5.Lars Morten Berntsen         NMK Hadeland           Opel Kadett                14
6.Jacob Hvambsahl               KNA Kongsberg         Volvo 240                   13

 

 

Komplett NM-stilling etter 1.runde:

Poengstilling 2023 – Norsk bilsport

Numedalsrallys lengde: 254,87 km hvorav 100,36 km er fordelt på 7 fartsetapper.


Tidsplan, lørdag 4. mars

 

Alle tider gjelder første bil

08:00     Start Rødberg Hotell
08:12     SS 1 Dokkeberg 1                                           5,48 km
08:35     SS 2 Smådøla Nord,                                       26,51 km
09,23     SS 3 Jønndalen                                                4,10 km

 

09.43     Regulering/Service, Grønnflåta Grustak, Vestsidevegen 1084, Uvdal

11:37     SS 4 Vergjedalen                                            21,30 km
12:08     SS 5 Lesteberg                                                10,24 km
12.43     SS 6 Dokkeberg 2                                           5,48 km
12.57     Regulering/Service, Grønnflåta Grustak, Vestsidevegen 1084, Uvdal

15.01     SS 7 Smådøla Syd Power Stage                    27,25 km

15:37     Mål  Rødberg Hotell

 

Rallyradioen sender under hele løpet: www.rallynm.no

Arrangør: NMK Nore og Uvdal
Løpets base: Nore og Uvdal Næringspark, Vestsidevegen 863, 3632 Uvdal

Digital Offisiell oppslagstavle: Tilgang til offisiell oppslagstavle via Sportity App https://www.sportity.com/app for iOS og Android. Her blir informasjon og dokumenter publisert. Passord er numedalsrally23