NM i bakkeløp i Hunderfossen

Våren titter frem og med det kommer også bilsportsesongen i gang for fullt. Førstkommende helg kjøres årets NM i bakkeløp ved Bob- og akebanen i Hunderfossen nord for Lillehammer.

Normalt kjøres det fort nedover i Bob- og akebanen, men når Norges beste førere i bakkeløp med biler skal kåres, kjøres det i motbakke inntil Bob- og akebanen. 1.145 meter grusvei med en høydeforskjell på 101 meter skal førerne i de forskjellige NM-klassene konkurrere i.

Det er fem forskjellige klasser som har NM-status i bakkeløp. Det er tre supernasjonal-klasser (inntil 1600 ccm, inntil 2400 ccm og over 24000 ccm motorvolum, en klasse for tohjulsdrevne rallybiler, og en klasse for firehjulsdrevne biler.

 

I supernasjonal inntil 1600 ccm er det 15 førere påmeldt. Her vil det bli hard kamp om NM-medaljene blant flere sultne deltagere. Martin Kjær i Opel Corsa fra NMK Grenland må finne seg i å ha et lite favorittstempel etter en meget god sesong og NM-tittel i rallycross i denne klassen i fjor. Blant favorittene er også Svein G. Nielsen fra KAK i Peugeot 106 Maxi, Asgeir Taraldsen fra NMK Melhus i Renault Clio og Per Magne Svardal fra NMK Konsmo i Peugeot 206.

 

Også i supernasjonal til og med 2400 ccm er det åpent i kampen om topplasseringer. Fjorårets bronsevinner i klassen, Kenneth Hansen fra KNA Varna stiller med sin Volvo S40. Han får konkurranse fra 15 andre skarpskodde førere.

 

 

I supernasjonal over 2400 ccm stiller tittelforsvarer Kim Åvar Meland fra NMK Konsmo i sin BMW M3. Fjorårets sølvvinner i klassen, Hans Jøran Østreng fra NMK Trøgstad stiller også på Hunderfossen i sin BMW. Fjorårets norgesmester i klassen inntil 2400 ccm, Robin Slåttekjær, har tatt steget opp en klasse, og også han kjører i år en BMW M3.

 

I klassen for tohjulsdrevne rallybiler stiller fjorårets mester Lars Morten Berntsen fra NMK Hadeland i spissen for ikke mindre enn 29 deltagere. Med sin Opel Kadett har han til hensikt å forsvare tittelen. Men kampen blir nok hard. Blant annet fra Tom Kristian Lien, norgesmester i klassen fra 2017 og sølvvinner i fjor. NMK Modum & Sigdal-føreren kjører en VW Golf.
Fjorårets bronsevinner, Jarle Lippert fra Asker og Bærum Motorsport, stiller også i år med en BMW M3 i klassen for rallybiler.
De tre medaljevinnerne fra i fjor utfordres av blant andre Anders Kjær fra NMK Larvik i VW Golf, Olav Fredriksen fra NMK Modum & Sigdal i en Volvo 240 og Erik Svartås fra KNA Varna i Volvo 242.

 

I klassen for de firehjulsdrevne bilene stiller fjorårets mester, Anders Grøndal fra Asker og Bærum Motorsport i sin Ford Fiesta R5 for å forsvare tittelen. Totalt har Grøndal 14 NM-titler i bakkeløp og rally, og kjører altså for sitt 15. gull i karrieren til helgen.

Arnt Gustav Olsen fra Asker og Bærum Motorsport, som tok NM-sølv i fjor, stiller også i sin Ford Fiesta R5. Disse utfordres blant annet av Kenneth Johnsrød fra Asker og Bærum Motorsport som også stiller i en Ford Fiesta R5 i Hunderfossen. Magne Gjervan fra Hell Motorsport, er også i en utfordrer med sin Ford Fiesta Supercar. Totalt er det 14 deltagere i klassen for de firehjulsdrevne bilene.

Første NM-runde kjøres lørdag og den andre kjøres på søndag. Det kjøres tre omganger i hvert av løpene og bestetiden til hver deltager oppnådd i en av de omgangene er avgjørende for plasseringen i klassen.
Det gis poeng etter samme skala i begge løp, og den som oppnår høyest poengsum i sin klasse er Norgesmester.

NM-reglement finnes her:
https://bilsportboka.no/kapittel/bakkelop/nm-bakkelop-reglement/#74481db460

Resultater i NM bakkeløp 2018:
https://bilsport.no/poengstilling/poengstilling-2018/

 

Arrangør:
NMK Sør-Gudbrandsdal

 

Arrangørens Internettsider:
http://nmksgd.no/2019/03/03/1-og-2-nm-runde-bakkelop-hunderfossen-27-og-28-april-2019/

Arena :
Løpet kjøres ved Bob- og Akebanen, Hunderfossen, Lillehammer. Traseens lengde er 1.145 meter, bredde 6-8 meter. 100 % grusdekke (asfalt i starten) Høydeforskjell 101 meter.


Adresse:

Hunderfossvegen 680, 2625 Fåberg

 

Tidsplan*:

Lørdag 27. april:

Kl. 09.00 Start 1. omgang
ca. kl. 12.15 Start 2. omgang
ca. kl. 15.00 Start 3. omgang

Søndag 28. april:

09.30 Start 1. omgang løp 2
ca. kl. 12.00 Start 2. omgang løp 2
ca. kl. 15.00 Start 3. omgang løp 2

 

*=Endring i tidsplan kan skje. Følg med på løpets nettside.