NM-runde i rallycross på Finnskogen

Det har vært mange forskjellige vinnere i de ulike NM-klassene i årets to første NM-runder i rallycross, og til helgen er det klart for tredje runde på Finnskogbanen.

 

Over 100 deltakere stiller til start når KNA Solør Motorsport er vertskap for årets tredje NM-runde på Finnskogbanen. Det har vært mange store arrangement på dette anlegget, og sist nå i helgen da det var landsfinale i bilcross for damer. Det var NM-runde på banen også i fjor.

 

Det er ventet mange tilskuere til NM-arrangementet, for bilsportinteressen er stor i dette distriktet, men for de som velger å bli hjemme er det som vanlig mulig å følge NM-runden som TV-sending på direktesport.no

Det er de fire supernasjonal-klassene som har NM-status på Finnskogbanen. I tillegg er løpet tredje runde i norgescupen for juniorer, og for historisk klasse. Løpet inngår også i Supercar-cup. Det skal kjøres fem NM-runder i år, og alle løpene er tellende i sammendraget.

I klassen for de minste bilene med motorer inntil 1600 ccm har av Mats W. Marthinsen fra NMK Grenland i VW Polo tatt et godt grep om mesterskapet med seire i begge rundene så langt og maksimale 66 poeng.
På en andreplass følger Per Magne Svardal fra NMK Konsmo med sin VW Polo og 47 poeng. På en tredjeplass finner vi Carl Erik Berg, også han fra NMK Konsmo, med 39 poeng.

I klassen inntil 2000 ccm er det Lasse Aaberg fra NMK Bergen som topper etter to runder. Med sin Mazda RX7 har han henholdsvis seier og andreplass i de to løpene, og står med 60 poeng.
På en andreplass følger Petter Fuglestveit fra NMK Konsmo. Han vant åpningsløpet på Lånke, og tok tredjeplass i andre runde. Totalt har han kjørt inn 44 poeng i sin Mazda RX8.
På en tredjeplass finner vi Thomas Voie fra NMK Konsmo i Ford Fiesta, med 38 poeng.

I klassen til og med 2400 ccm er det Mathias Minge fra NMK Aremark i Ford Puma. Som har tatt hånd om ledelsen. Han åpnet med andreplass på Lånke før det ble seier på Gol. Totalt har han 58 poeng.
Joakim Vestli fra KNA Oppland i BMW M3 ligger på en andreplass med 47 poeng. På tredjeplass følger fjorårets sølvvinner, Thomas Bryntesson fra NMK Trøgstad. Han har kjørt inn 45 poeng i sin BMW E30.

I supernasjonal-klassen med de største motorene, over 2400, er det et virkelig tøft startfelt i år. Det er en god blanding av unge lovende førere og eldre rutinerte i en rekke konkurransedyktige biler.
Jonas Dalseth Jacobsen fra NMK Hålogaland er den som har åpnet best og har kjørt inn 54 poeng med sin BMW E30.

På en andreplass følger fjorårets mester, Simen Engsvik fra NMK Trøgstad i VW Polo med 42 poeng.

Tredjeplassen er delt mellom Knut Ove Børseth fra NMK Melhus i Ford Fiesta og Sindre Madsen Moe fra NMK Trøgstad i BMW E30. De har begge 40 poeng. Emil Sivesind fra NMK Krabyskogen vant forrige runde med sin Audi, og ligger på en 5. plass med 38 poeng.

 

Juniorer


I tillegg til NM-klassene kjøres også tredje runde av norgescup for junior, for førere fra 16 til 21 år. Her finner vi morgendagens helter i norsk rallycross.  15 juniorer er påmeldt på Finnskogbanen, og alle de tre beste i fjorårets cup er på plass også i år.
Markus Røsrud fra NMK Gardermoen med Honda leder etter to runder med 65 poeng. Han var vinner av junior-cupen i fjor.

På en andreplass følger Johannes Rafoss fra NMK Grenland i Honda med 46 poeng. På tredjeplass ligger Henrik T. Håkonsen fra NMK Gardermoen i Honda med sine 35 poeng.

Historisk
Historisk rallycross er populært, og 17 førere stiller på Finnskogen denne helgen. Etter to runder her er det Ole Sæther fra NMK Trøgstad med VW boble som leder med 56 poeng. På en andreplass følger Amund Walle fra NMK Krabyskogen i Ford Escort med 52 poeng. På en tredjeplass finner vi Geir Paulsen fra NMK Krabyskogen i Volvo PV og 48 poeng.

NM-runden på Finnskogen kjøres over to dager, med trening og tre innledende omganger lørdag. Siste innledende omgang samt finaler kjøres på søndag.

Det blir TV-sending fra løpet på www.direktesport.no

 

INFO

Det er de fire supernasjonal-klassene, t.o.m 1600 ccm, t.o.m. 2000 ccm, t.o.m. 2400 ccm og over 2400 ccm som har NM-status på Finnskogbanen.
Løpet teller også i Norgescup for Junior og Norgescup for historiske biler.

Det blir TV-sending (streaming) fra løpet på www.direktesport.no

Klasser:

Supernasjonal t.o.m 1600 𝑐𝑚3
Supernasjonal t.o.m 2000 𝑐𝑚3
Supernasjonal t.o.m 2400 𝑐𝑚3
Supernasjonal over 2400 𝑐𝑚3
Supercar
Rallycross Junior
Rallycross Historisk

Poengstillingen NM Rallycross
Poengstilling 2024 – Norsk bilsport

Arrangøren har egen Internettside med startlister etc. som finnes her:
KNA Solør Motorsport (knasolor.no)

 

Oppslagstavle:

 

 

NM-reglement for rallycross:
Reglement for Norgesmesterskap Rallycross Supernasjonal 2024 – Bilsportboka

Finnskogbanen:
Banen er 833 meter lang. 75 % asfalt og 25 % grus.


Beliggenhet:

Adresse: Linnavegen 82, 2283 Åsnes Finnskog,
Veibeskrivelse: Fra Kongsvinger eller Elverum RV 20 til Flisa. 25 km øst for Flisa (mot Åsnes Finnskog) RV 206.
Fra Sysslebäck ca. 30 km mot Flisa (15 km fra Bograngen)
GPS WGS 84: N 60* 41.659’ E 12* 18.511’

 

NM og NC-runder 2024:

11.-12. mai:              NMK Hell
25.-26. mai:              NMK Gol
22.-23. juni:               KNA Solør MS
10.-11. august:         NMK Vikedal
14.-15. september: Indre Østfold Motorsport

Les også: