Norge er verdens beste rallynasjon!


Norge er i følge en internasjonal rankingliste verdens ledende rallynasjon. – Og innen tre år skal vi ha vår neste verdensmester, sier generalsekretær i Norges Bilsportforbund, Hallgeir Raknerud.

Lille Norge med sine fem millioner innbyggere, er en stormakt i internasjonal rally. På rankinglisten til IRDA, International Rally Drivers Association, har Norge tre førere blant de sju beste i verden, noe ingen andre land kan matche.

– Ikke overraskende er Sébastien Loeb fra Frankrike ranket som nummer en, men på denne listen har vi Andreas Mikkelsen på andreplass, Mads Østberg på fjerde og Petter Solberg på en sjuendeplass. I tillegg er Mikkelsens kartleser, Ola Fløene, ranket som nummer to på listen over kartleser, sier en stolt generalsekretær i Norges Bilsportforbund, Hallgeir Raknerud.

Sébastien Loeb har allerede sikret seg årets VM-tittel, men foran helgens finalerunde i Spania kjemper både Mads Østberg og Petter Solberg om tredjeplassen i VM. I tillegg sikret Andreas Mikkelsen seg sin andre strake IRC-tittel nylig.

– På få år har Norge blitt en stormakt i internasjonal rallysport. Vi ser nå resultatene av Petter Solbergs VM-tittel fra 2003, norske VM-runder i rally og et grundig talentarbeid de siste årene. Interessen for rally i Norge er stor, både blant tilskuere og aktive, og da dukker det opp nye talenter.

Norges Bilsportforbund har de siste årene satset mer enn noen gang på talentutvikling med egne juniorlandslag, treningssamlinger og en talentkonkurranse med en førstepremie som har en verdi på mer enn 300 000 kroner.

– Vårt mål er å ha en norsk verdensmester i rally innen tre år. Jeg tror både Andreas Mikkelsen, Mads Østberg og Petter Solberg kan klare det, sier Raknerud som selv reiser til Spania kommende helg for å følge den spennende medaljekampen.

Alle de tre norske rallystjernene ligger an til å bli fabrikksførere i Rally-VM neste sesong, og Norge skal nok en gang være vertskap for verdens beste rallyførere i februar, da den siste dagen av Rally Sverige vil gå på den norske siden av grensen.