Det norske laget i årets Shell Eco-marathon er på plass i Rotterdam, og har høye forventninger foran konkurransen som starter fredag.
– Vi har sagt at vi skal sette både ny verdensrekord og vinne konkurransen. Dette er et hårete mål, men vi er uansett ganske sikre på at vi kommer til å hevde oss. Vi testet bilen på en friidrettsbane i Trondheim før avreise, og alt ser lovende ut, sier presseansvarlig for NTNU-teamet Kyle Lapointe.
Alle teammedlemmene fra NTNU og teamets to biler er nå på plass i Rotterdam, hvor konkurransen arrangeres i bygatene fra fredag til søndag. NTNU stiller for første gang i to klasser, både i Urban Concept med gamlebilen fra i fjor, og med en helt ny bil i Prototype-klassen.
– Vi er godt forberedt, har vært gjennom teknisk kontroll og nå er det litt trening før konkurransen som gjenstår. Vi er et av ti lag som er invitert til å være med på åpningsseremonien på fredag, så det er tydelig at vi har blitt lagt merke til. Det norske teamet skal også markere 17. mai her nede på lørdag, forteller Lapointe.
Shell Eco-marathon er en verdensomspennende konkurranse hvor lag fra ulike studentmiljøer deltar med sine egenkonstruerte biler.
– Ved å utforske nye konsepter bygger studentdeltakerne i Shell Eco-marathon morgendagens biler. Det er biler som er energieffektive, mer drivstofføkonomiske og som har renere forbrenning. Med Shell Eco-marathon håper vi å skape engasjement rundt utfordringene relatert til energi og mobilitet, og inspirere til innovative løsninger. Det norske laget fra NTNU er alltid meget profesjonelle og det blir svært spennende å følge begge bilene i konkurransen, sier Alice Bergfall i A/S Norske Shell.
Shell Eco-marathon er en unik, global konkurranse som utfordrer studenter til å presse grensene når det gjelder energieffektivitet på veiene. Utfordringen krever innovative og smarte løsninger, kreativitet og samarbeid. Prinsippet i Shell Eco-marathon er å kjøre lengst mulig på energi tilsvarende en liter bensin. Studentlagene designer og bygger motordrevne kjøretøyer som skal kjøre lengst mulig med minst mulig energiforbruk; konkurransen har flere kategorier avhengig av kjøretøy og drivstoff. Shell Eco-marathon, sammen med Shell Energy Lab og konferansen Powering Progress Together Forum, tiltrekker tusenvis av besøkende hvert år, og skaper debatt rundt temaer som energi, miljø og mobilitet. Den 30. utgaven av Shell Eco-marathon Europe arranges i Rotterdam fra 15. til 18. mai. Over 3 000 studenter fra 27 land deltar i konkurransen.
Årets NTNU-team i Shell Eco-marathon består av Isak Nordal fra Flisa, Johannes Aalberg fra Oppdal, Lierni Imaz fra Spania, Marius Kyllo fra Malvik, Mats Bøvre fra Sandefjord, Håkon Trømborg fra Tranby, Eirik Mo fra Seljord, Birgitte Litsheim Refsland fra Egersund, Espen Undheim fra Bryne, Vebjørn Røed Myklebust fra Volda, Kyle Lapointe fra Canada, Myselie Nguyen fra Trondheim, Polina Dobrovolskaia, Nasim Ghanizadeh fra Iran, Ola Bauck fra Oslo, Ørjan Brenne fra Skogn, Nikita Sinansky fra Russland og Katya Zhitkova fra Russland.