Ny Grøndal-seier

Anders Grøndal og Marius Fuglerud tok vinterens andre strake totalseier da de vant Smådølasprinten i sin Ford Fiesta R5 MK2 på lørdag.

 

Smådøla er en av Norges mest berømte fartsetapper på over tre mil og kjøres hvert år i NM-runden Numedalsrally. Den går normalt helt opp på snaufjellet i Uvdal. Starter nede ved Rødberg og avsluttes ikke langt fra Torsetlia. Men på Smådølsprinten hadde arrangøren, NMK Nore og Uvdal, laget en etappe på 7,8 km som ble kjørt tre ganger inne på denne klassiske etappen.

 

Det ble en tett fight mellom Ford-førerne Grøndal og Frank Tore Larsen. Anderrs åpnet best, Frank Tore var raskest andre gang, mens Anders avsluttet best. Det var til slutt kun 1,4 sekund som skilte de to. Frank Tore Larsen hadde Lars-Håkon Lundgreen i kartleserstolen for anledningen.

 

Til tross for seier både i Romjulsrally og Smådølsprinten er ikke Grøndal helt fornøyd med bilen på snø og isføre. Han mener derfor at det er en del jobb å gjøre med oppsettet for NM-åpningen, Sigdalsrally 18. januar.

 

Ola Nore Jr og kartleser Veronica Engan imponerte i Smådølsprinten ved å ta tredjeplass totalt i sin Opel Adam R2, De ble dermed best av alle med tohjulsdrevne biler.
6.1 sekunder bak fulgte hjemmefavoritt Atle Redalen/Gro Rudi i deres nasjonal-Mercedes.

Det var 37 deltagere i løpet, og 34 av dem fullførte.

 

Komplette resultater Smådølsprinten