Ny pallplass til Ayla

IA_Aagren_13_mai
helgen kjørte Ayla Ågren løpshelg nummer to i F1600 mesterskaps serien på Road Atlanta. Road Atlanta er en 2. 54 miles lang bane med 12 svinger. Fra denne banen brakt hun med seg en ny pallplass og en femte plass, noe som kommer godt med sammenlagt i mesterskapet.

Teamet Bryan Herta Autosport gikk inn i helgen med en sterk start fra forrige løp. ”Vi vet at vi har farten når alt er som det skal, og dette er helt klart med på å gi selvtillitt til oss førere når vi sitter på gridden. Vi vet at det er helt og holden opp til oss.” – Sier Ayla. Treningen på Torsdag morgen startet ikke helt som den skulle. Hvor Ayla mistet et av hjulene sine. Etter dette gikk treningene bedre og bedre, og det var klart for tidkjøring senere på dagen. Ayla kvalifiserte seg inn på en 5te plass, og dette ga henne en god startposisjon innfor det første løpet i helgen.

Ayla startet på en femte plass i løpet, og etter smart kjøring klarte hun å komme seg opp på en glimrende pallplass. ” Det er alltid gøy å stå på pallen etter et løp, men det er å stå øverst på pallen vi hele tiden jobber mot. Når man ikke klarer det er det bare å være så jevnt oppe i toppen som mulig for å ta med seg så mange poeng inn i mesterskapet som man klarer.”- Sa Ayla etter pallplassen. ”Nå er det bare å jobbe videre mot løpet i morgen, og se om vi kan klare å klatre opp over”.

Ayla startet i samme start spor i det andre løpet i helgen. ”Jeg datt ned noen plasser i starten, for jeg misbedømte, noe som var veldig synd. Så det er noe jeg skal jobbe hardt med fremover mot neste løps helg. Jeg klarte å kjempe meg opp igjen etter en hard kamp, så poengmessig kom vi godt ut av helgen” sa Slemmestad jenta.

Neste løp blir for Ayla den 24 og 25 mai på Lime Rock Park, noe Ayla er stor fornøyd med. ” Det har hvert en bane jeg har trives godt på tidligere, så det skal bli gøy å komme tilbake dit. Men det er et nytt løp, så alt kan skje, men det er bare å jobbe på” sa en smilende Ayla.